На Хмельниччині попрощалися з загиблим бійцем волинської бригади
Хмельниччина

На Хмельниччині попрощалися з загиблим бійцем волинської бригади

1 травня 2021, 10:16
0
1
Сподобалось?
1

30 квітня у Волочиській тергромаді попрощалися із молодшим сержантом, тридцятирічним, Романом Гуляком. 

Про це повідомила кореспондентка Суспільного, яка знаходилася у Волочиську.

Нагадаємо, боєць загинув 27 квітня внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої у зоні Операції Об’єднаних Сил.

За словами командира підрозділу мінометної батареї військової частини, де служив Роман Гуляк, у травні в військового мав закінчуватися контракт проходження військової служби.

Прощалися з молодшим сержантом на міській центральній площі. Командир підрозділу мінометної батареї військової частини А 1008 Михайло розповідає, Роман був головним сержантом, командиром мінометної батареї.

"Він проходив службу в нашому підрозділі від початку підписання контракту майже три роки, 7 травня цього року мав звільнятися. Але не дослужив тиждень до закінчення трьох річного контракту", - каже чоловік..

Заступник Волочиського міського голови Володимир Сергійчук, особисто знав Романа, говорить його донька навчалася з ним у школі в одному класі. Розповідає, місцева влада допомогла в організації поховання військового.

"В таких випадках ми забезпечуємо за рахунок міської ради повністю процес поховання, а також ми виділяємо 10 тисяч гривень, на ті потреби, які потрібно для сім’ї, щоб зробили поховання. Далі будемо долучатися до встановлення пам'ятника, і всіх решти питань. У разі якщо сім'я буде звертатися будемо допомагати", - каже міський голова.

Директор Волочиського НВК, де навчався Роман, - Володимир Ревуцький каже, знав загиблого з дитинства.

"Роман це наш випускник 2007 року, в перший клас він також пішов до нашого навчального закладу. В нього мама в нас працювала, бабуся в нас працювала, ми його знаємо з маленького. Він навчався в нас в школі в класі правового профілю, він гарно танцював, займався спортом, був активним", - розповідає Володимир Ревуцький.

Директор додає, після школи хлопець продовжив навчання в обласному центрі.

"Після школи він навчався в коледжі Хмельницькому, а потім працював на машинобудівному заводі. А вже з 2015 року він в зоні АТО. 8 травня мав повернутися додому в нього завершувався контракт їх відвели вже з першої лінії, і мама вже готувалася до приїзду сина", - каже Володимир.

Роман Гуляк не планував служити у лавах Збройних Сил України після школи, додає Володимир Ревуцький.

"Я не думаю, що із самого початку він налаштовувався бути військовим, але коли виникли події у 2014 році вони тоді його підштовхнули", - говорить Володимир Ревуцький

За словами заступника Волочиського міського голови Володимира Сергійчука, всього від початку війни на Сході України загинуло 7 жителів Волочиська. З близьких у Романа Гуляка залишилися мама, батько та бабуся.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися