Щоб зберегти село, хати роздають безкоштовно
Хмельниччина

Щоб зберегти село, хати роздають безкоштовно

16 травня 2021, 20:29
0
2
Сподобалось?
2

Жителі Зоряного на Віньковеччині Хмельницької області за будь-яку ціну вирішили врятувати своє село. Останніми роками воно занепадає, звідси виїхала молодь. Проживає всього 500 людей, дітей можна на пальцях порахувати. Щоб «вдихнути» у вмираюче село нове життя, зберегти навчальний заклад, громада вирішила запросити на проживання всіх охочих. Хати надають безкоштовно. Пріоритетними, за словами старости Володимира Мінзілевського, є багатодітні сім’ї. «Наша мета – примножити мешканців. Для цього вибрали хати, кращі з кращих, щоби просто заїхати і жити. Десь, може, треба якийсь ремонт ще зробити, бо багато років вони пустували. Але даємо в основному такі будинки, які цілком придатні для проживання», – каже він.

Для заселення готові близько 20 хат. В одній з них оселилася сім’я переселенців зі Сходу країни. До цього п’ять років Надія Бабкіна з шістьма дітьми тулилися в маленькій кімнаті помешкання друзів, які прихистили родину після втечі з прифронтового Слов’янська. Та ті будинок вирішили продати. Тож багатодітна Надія мало не опинилася на вулиці. Допомогли волонтери – так потрапила у Зоряне. Жінка вражена, адже на її родину чекав відремонтований дім з чотирма спальнями та 40 сотками землі. Дітки вже познайомилися з новими друзями.

Староста села запевняє, що для нових зорянців і робота знайдеться. Тут уже докладають зусиль для створення фермерського господарства з вирощування ягід та городини.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися