Сергій ЛЮБЕНКО на суді
Хмельниччина

Сатаніст, який убив 10-річну дівчинку та її матір, сидітиме до кінця життя

30 січня 2022, 20:00
0
1
Сподобалось?
1

Через 6 років після жорстокого вбивства судді нарешті покарали канібала, який жорстоко вбив двох вінничанок – 30-річну Катерину Обуховську і її 10-річну доньку Аню. Сергій Любенко проведе за ґратами решту життя. На суді спливли моторошні подробиці вбивства.

Застрелив жінку в лісі

Ця історія вразила всю Україну, і про неї вже писав «Вісник+К». Вінничанка Катерина Обуховська після розлучення жила з донькою у батьків. Жінка не полишала надії ще раз створити сім’ю, тож розмістила свою анкету на сайті знайомств. Відгукнувся 36-річний чоловік, який представився Андрієм і сказав, що він – власник мережі аптек у Києві. Це вже потім з’ясувалося, що насправді його звали Сергій Любенко. Їхні стосунки розвивалися дуже стрімко. Хоч потенційний наречений не подобався рідним і друзям молодої жінки. Казали, він був небалакучий та потайливий. Та Катя нікого не слухала. Через деякий час вона взагалі перестала спілкуватися з подругами. Змінився і її зовнішній вигляд – жінка перестала за собою доглядати, ходила сонна, як муха. Весь свій час вона проводила із Сергієм. Стала говорити про кінець світу і що її коханий – цілитель, який рятує людей.

8 серпня 2015 року, перед днем народження донечки, вона раптом поїхала з ним до Києва, залишивши Аню з її татом. По дорозі чоловік з жінкою чомусь вийшли. Як потім з’ясувалося, під час прогулянки у Святошинському лісі коханий застрелив Катю із пістолета, який відразу ж сховав неподалік місця злочину. Тіло молодої жінки наступного ж дня знайшов лісник. Два місяці труп пролежав у морзі і був похований як невідомий. Хоч рідні і друзі Каті шукали її, де тільки могли. Знайшли випадково. Поліціянти попросили художника намалювати загиблу – раптом хтось відгукнеться. Сюжет показали по телебаченню. Рідні впізнали у невідомій свою Катю. Вони були настільки у цьому впевнені, що до Києва вже приїхали з труною. Страшні припущення підтвердила експертиза ДНК. Сказати, що рідні були у розпачі – не сказати нічого. Адже буквально за декілька днів після зникнення Каті пропала й Аня.

Катерина ОБУХОВСЬКА

Розчленував тіло і з’їв печінку

Вбивця приїхав по дівчинку прямо додому до її батька. Сергій розповів йому, що Катя просила забрати доньку, а на питання: «Чому сама не зателефонувала?» відповів, що вона втопила телефон. Батько Ані і досі докоряє собі, що віддав дитину. Після того, як Любенко забрав Аню, він зустрівся зі своєю спільницею – 19-річною вінничанкою Юлією Бойко. Вони разом відвезли дівчинку до Хмельницької області, де задушили, а потім розчленували. Канібал та його коханка, які спові­дували сатанізм, до чорної меси готувалися ретельно. На суді з’ясувалося, що нелюд спеціально познайомився із Катею, аби потім убити її дитину. Він чекав, поки дівчинці виповниться 10 років. Виявилося, що чоловік поклонявся Люциферу і був прихильником своєї вигаданої релігії, яка передбачає жертвопринесення і канібалізм. Частини тіла дівчинки так і не знайшли. Є відео, де Любенко розповідає, як пробував сиру печінку вбитої ним дитини: «Я не міг зробити цього раніше, тому що за моєю релігією не можна їсти м’ясо дітей, яким не виповнилося десять років».

Донечка Аня

Мороз іде по шкірі! Як він міг таке зробити? Адже у нього син такого ж віку! Правда, він вісім літ не цікавився, як він живе. «Промивав мізки своїм жінкам, давав читати їм певну літературу, підпорядковував собі, а насправді – створив власну мінісекту», – розповіли правоохоронці.

Більше місяця рідні нічого не знали, що трапилося з дівчинкою. Хтось зі знайомих побачив на сайті поліції страшне повідомлення: 14 вересня у селі Хмельницької області пастухи знайшли одяг, сандалі і нижню частину тіла дитини приблизно 10 років. Татові, бабусі і дідусеві не була потрібна ніяка ескпертиза ДНК. Вони знали, що це їхня рідненька кровиночка.

Після затримання Любенка правоохоронці спочатку думали, що в нього проблеми з головою, оскільки здорова людина такого зробити не могла, але психіатрична експертиза визнала його осудним.

19-річна спільниця душогуба стала співпрацювати зі слідством і розповіла все. Вона зізналася, що разом із Сергієм душила дитину, бо сатаніст сказав своїй молоденькій коханці, що сам не впорається з цим.

– Не розумію, як я так могла. Була під якоюсь властю, що все виконувала, – виправдовувалася. – Він давав мені читати книгу про Люцифера. А на те, що ми зробили, відповів: «Лібо ми, лібо нас». Потім я спитала, де її мати. Він сказав, що вона вже нежива, що він її вбив.

У вересні 2020 року суд Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області визнав Юлію Бойко винною у вбивстві дівчинки і засудив її до 10 років позбавлення волі. З огляду на те, що з 2015 року перебуває у СІЗО, на волю вона може вийти вже за чотири роки. Вирок Сергію Любенку винесли лише нещодавно – довічне ув’язнення.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися