У хату пенсіонерки на Хмельниччині залетіла бойова частина ракети і не вибухнула
Хмельниччина

У хату пенсіонерки на Хмельниччині залетіла бойова частина ракети і не вибухнула

29 жовтня 2022, 16:54
0
0
Сподобалось?
0

Марія Ясінська, яка проживає в одному із сіл Кам’янець-Подільського району, стала справжньою місцевою знаменитістю. У її дім залетів уламок ракети. Він міг розірватися і вбити стареньку, але правду кажуть, що на все воля Божа. Пенсіонерка жива і неушкоджена!

Наша країна пережила масовий обстріл у чорний понеділок 10 жовтня. Постраждало чимало людей. Проте випадок з подільською довгожителькою можна назвати унікальним. Бабця Марія живе сама у маленькій хатині. Ще помаленьку ходить, спираючись на паличку. Добра та привітна. Якщо старенькій щось потрібно, завжди допоможе соціальна працівниця Світлана Сашуріна. Того дня вона саме йшла провідати пенсіонерку, коли почула незвичайний гул над головою. Поглянула вгору і побачила, що летить незрозумілий предмет. За кілька секунд почула глухий звук і тріск покрівлі. Жінка аж перехрестилася, бо їй лишалося дві хвилини до бабиної хати.

– Я була за мить від смерті, – каже жінка. – Почула гул, голову підіймаю догори і бачу, що сюди летить шматок. У мене почали труситися руки, одразу був шок. Це ж я мала бути тут, разом з цією бабкою.

Сама ж Марія Ясінська прокинулася від гучного звуку. Відчинила двері у сусідню кімнату, а там все в уламках і якась бочка металева лежить.

– Чую: гур-гур-гур, уже тут, у хаті, а я на постелі, та й думаю: «Ой, Боже, а то що це?» Вийшла, переступила через ту бочку, яка на балон газовий схожа, та й думаю: піду до сусіда. Щоб взнати, що то робиться, – розповідає бабця.

Уже пізніше їй рятувальники розповіли, що вона дивом лишилася жива. Адже «бочка» – це частина ракети Х-101, яка коштує приблизно 13 мільйонів доларів. Шматок, який опинився у хаті, був наповнений вибухівкою, яка дивом не здетонувала. Ще кілька уламків російської ракети, яку збила наша ППО, впали на городи селян. На щастя, ніхто не постраждав. Піротехніки ДСНС забрали ці небезпечні рештки та знешкодили.

– Розповідаючи цю історію, дивуюся, які можуть бути повороти долі, – розповідає «Віснику+К»  Староушицький селищний голова Анатолій Тимчук. – Минулого року бабця їздила зимувати до доньки у Київ, а коли почалася війна, перевезли її сюди – мовляв, так спокійніше. І дивіться: уламок ракети впав на хату. Ще б два метри, і зніс би стіну разом з ліжком бабусі. Це перше диво, що цього не сталося. Друге те, що 420 кілограмів вибухівки не зірвалося. Інакше б не було ні цієї хати, ні сусідських. Бабуся – щасливиця!

Анатолій Сергійович розповідає, що нині пенсіонерка перебралася до родичів, поки ремонтують її дім. Очільник громади каже, що вже наступного тижня усі роботи завершаться, тож бабуся зможе повернутися додому.

Руслана СУЛІК

Частина російської ракети в будинку

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися