Прикарпатця відправили воювати з раком легень?
Івано-Франківщина

Прикарпатця відправили воювати з раком легень?

12 серпня 2015, 11:06
0
0
Сподобалось?
0

Мобілізований житель Прикарпаття Євген Луц повернувся додому у важкому стані з четвертою стадією раку легенів. Євгена мобілізували в січні. Кілька місяців провів у навчальному центрі, потім відправили на передову. У липні була коротка відпустка, а коли повертався в зону АТО, у Запоріжжі на вокзалі стало погано, тож бійця відправили у госпіталь. У чоловіка діагностували четверту стадію раку легень.

Як розповідають «Подробиці», вже 3 тижні Євген перебуває у лікарні. Спочатку в Запоріжжі,  тепер його доставили додому, в Коломию.

Транспортуванням Євгена довелося займатися волонтерам. Спочатку планували доставити його літаком, але єдиний наявний у розпорядженні запорізьких військових зламався. Близько тисячі кілометрів хворого бійця везли на реанімобілі.

«Дівчата-волонтери знайшли бензин, знайшли кисень. Все було готово. Вакарчук подарував Запорізькому госпіталю реанімобілі, і він сам був ініціатором того, щоб Женю привезли саме на цьому реанімобілі», – розповіла волонтер з Коломиї Оксана Вандич.

Зараз Євген у Коломийській районній лікарні. Дихає за допомогою кисневої маски.

Точний діагноз коломийські лікарі офіційно озвучувати відмовилися, родичі не давали згоди. Кажуть, важке захворювання легенів. «На жаль, коли це захворювання проявляє себе рентгенологічно, це вже пізні стадії захворювання», – пояснює заступник головного лікаря Коломийської ЦРЛ Віктор Бойко.

Сам Євген Луц вже знає, що хворий на рак. У військкоматі стверджують, на момент мобілізації був здоровий. Як доказ коломийський військовий комісар показує результати медобстеження Євгена піврічної давнини.

«Він пройшов флюорографію 28 січня 2015. Є результати, той же аналіз крові та аналіз сечі. Не було ніяких протипоказань», – розповів військовий комісар Коломийського об’єднаного міського військового комісаріату Олег Пархоменко.

У детальному обстеженні необхідності не було, каже воєнком, оскільки призовник на самопочуття не скаржився. Не скаржиться боєць і тепер. Вірить, що відновити сили йому допоможуть сім’я і рідні стіни. Не втрачає надії повернутися на Схід і побачиться зі своїми фронтовими друзями.

«Колектив так, як вдома, став. Всі разом в наметах, разом в бліндажах. Всі разом. Сподіваюся, що я ще, Бог допоможе, видужаю, і я з ними зустрінуся», – каже Євген Луц.

Лікарі припускають, що онкозахворювання могло прогресувати стрімко. Але не виключають і медичну помилку. З’ясувати це можуть тільки експерти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися