Івано-Франківщина

Замість фестивалю — дитячий УЗД-апарат

1 вересня 2015, 09:42
0
0
Сподобалось?
0

На Прикарпатті вирішили урізати бюджет одного з популярних фестивалів, аби заощадити кошти на купівлю УЗД-апаратури для дитячої лікарні. Бо медзаклад без цього обладнання, як без рук.

Узі маленьким пацієнтам Надвірнянської дитячої лікарні не роблять давно – вийшов з ладу єдиний апарат УЗД. Лагодити нічого – обладнання просто віджило свій вік. А на придбання нового потрібно 350 тисяч гривен. Звернулися за допомогою до меценатів, однак ті… відмовили, посилаючись на те, що нині є нагальніші справи. Тож керівництво медзакладу звернулося за допомогою до депутатського корпусу.

«Головному лікарю дитячої лікарні (депутат райради, голова профільної депутатської комісії) Василю Монастирецькому вдалося переконати депутатів про крайню необхідність виділення коштів. Попередньо планувалося добитися коштів в меценатів та в обласної ради - та затія не увінчалася успіхом. Депутати Надвірнянської районної ради з розумінням підійшли до розгляду питання. В дебатах більшість відстоювала думку про те, щоб зменшити асигнування на проведення 22-го Гуцульського фестивалю в Надвірні - заощадженні гроші надати для придбання вкрай необхідного медичного обладнання», - написав на своїй сторінці у Фейсбуці громадський активістМихайло Андрійович.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися