З касирок банку, які видали гроші шахраю, стягнуть 38 тисяч доларів
Івано-Франківщина

З касирок банку, які видали гроші шахраю, стягнуть 38 тисяч доларів

19 квітня 2016, 11:47
0
0
Сподобалось?
0

Косівський районний суд засудив двох працівниць банку, яким інкримінували службову недбалість, що призвело до привласнення коштів з банківського вкладу. Їм призначено покарання у вигляді трьох  років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з матеріальною відповідальністю строком на 2 роки та зі штрафом у 4250грн. Їх звільнили від відбування призначеного покарання у зв'язку із закінченням строку давності. Однак з обох стягнено матеріальну шкоду на користь банку - 38191,80 доларів США та 3475 гривень судових витрат. 

Як стало відомо, ще 1 вересня 2006 року один чоловік проклав на депозитний рахунок 34 600 доларів США. Термін договору закінчився через дев'ять місяців – 2 червня 2007 року. Після укладення договору та внесення депозитного вкладу він виїхав за межі України до Російської Федерації, де в подальшому проживав без в'їзду до України, в селі Чунояр Богучанського району Красноярського краю. Аж поки не помер –

до 20 квітня 2011 року.

"Достовірно знаючи про те, що на депозитному рахунку знаходиться сума вкладу із відсотками, а вкладник з часу відкриття депозитного рахунку до відділення банку з приводу зняття грошей чи продовження договору жодного разу не звертався, так як знаходився за межами України, працівниці Рожнятівського відділення Івано-Франківської філії обласного управління АТ "Ощадбанк" - старший контролер-касир та контролер-касир здійснити розтрату та привласнення його депозитного вкладу", - йдеться у матеріалах справи.

Касирки видали із депозитного рахунку мертвого вкладника із відсотками 36 040,88 доларів США. Кому? Якомусь чоловікові, котрий представив український паспорт. Також було видалено номер депозитному рахунку вкладника та знищено справу з юридичного оформлення рахунку.

Афера викрилася, коли син померлого почав оформляти спадщину і направляли запити в установи банків, зокрема в Рожнятівське відділення ощадбанку, де йому надали відповідь, що у батька відкритих рахунків не було. Однак, рідна сестра батька, після його смерті передала документи, які той залишив їй на зберігання, серед яких був договір про відкриття депозиту на суму 34600 доларів США у Рожнятівському відділенні ощадбанку та ощадну книжку. Він додав, що паспорт батька йому привезли разом із його тілом. Ще наприкінці 2011 року чоловік звернувся до прокуратури про незаконне зняття коштів з депозитного рахунку батька, а оскільки це питання довго розглядалося, то звернулися із позовом до Рожнятівського районного суду про витребування коштів, який судом задоволено. Тож зараз йому повністю відшкодована шкода.

Працівниці банку своєї вини не визнали.

Джерело: Правда. Іф


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися