На Прикарпатті активно формують Молодіжних радників патрульних поліцейських
Івано-Франківщина

На Прикарпатті активно формують Молодіжних радників патрульних поліцейських

23 липня 2018, 11:05
0
0
Сподобалось?
0

Громадська організація “Молода Просвіта Прикарпаття” разом із патрульною поліцією Івано-Франківська продовжують роботу над формуванням локальних офісів молодіжних радників поліцейських при училищах і коледжах міста.

Як повідомляє Фіртка, до проекту на конкурсних засадах відібрано 48 найбільш мотивованих студентів (учнів) з одинадцяти училищ і коледжів Івано-Франківська. На початковому етапі учасники більше дізналися про права людини, стереотипи, упередженість, дискримінацію, а також попрацювали над формуванням компетенцій молодіжного радника поліцейських.

Наступний захід - наметове таборування, яке завершилося минулого тижня, допомогло підліткам здобути практичні навички і познайомитися з роботою поліції зі середини. Після ознайомлення зі структурою та принципами діяльності, патрульні поліцейські показали форму, спорядження та спеціальні засоби, якими користуються.

Експерти вибухотехнічного відділу поліції розказали про правила поводження у випадках виявлення підозрілих предметів, продемонстрували роботу кінологів та знешкодження вибухонебезпечної речовини. Запрошені волонтери-рятувальники Мальтійської служби допомоги на практиці навчили учасників надавати першу домедичну допомогу.

Результатом інтенсивних освітніх сесій стало сформульоване бачення роботи неформальних офісів молодіжних радників поліцейських. Перш за все, діяльність спрямовуватиметься на попередження негативних явищ у молодіжному середовищі через просвітницькі заходи. Патрульні, діти, педагоги прописали також власні очікування та користь, яку би кожен мав отримати від взаємодії.

Ще одна місія таборування – це мережування між навчальними закладами міста, налагодження комунікації та згуртування однодумців. Цьому сприяли піші походи в гори, ранкові вишколи, вечірні посиденьки біля вогнища.

Як зазначив співорганізатор табору голова ГО “Сонячна Січ” Віталій Кульпа, ґартування молоді таке ж важливе, як і навчання, оскільки змушує виходити за межі зони комфорту і краще розуміти професію поліцейського, котрий часто стикається зі складними ситуаціями.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися