Івано-Франківські посадовці обіцяють відзначити ювілей Стефаника відремонтованими дорогами у його селі
Івано-Франківщина

Івано-Франківські посадовці обіцяють відзначити ювілей Стефаника відремонтованими дорогами у його селі

8 квітня 2019, 22:42
0
0
Сподобалось?
0

До 150-річного ювілею з дня народження відомого письменника та новеліста світового значення Василя Стефаника у його рідному селі Русів на Прикарпатті відремонтують дороги, які ведуть до могили та садиби письменника.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської обласної ради.

«На реалізацію відповідної програми  передбачено більше  мільйона гривень. За кошти обласного бюджету вже перекрито школу у с. Русів. Окрім цього, за словами першого заступника голови обласної ради Василя Гладія, важливо встановити вуличне освітлення, а також відремонтувати сільські дороги, зокрема, ті, які ведуть до могили та садиби письменника і дорога місцевого значення до с. Русів», - повідомляє прес-служба.

За їхньою інформацією, в облраді планують ремонт та благоустрій музею-садиби Стефаника, а також зміну внутрішнього дизайну літературно-меморіального музею Стефаника. До кінця 2019 року за кошти з районного бюджету планують реставрувати пам’ятник письменнику.

Як зазначається, районна рада звернулася до Кабінету міністрів України, а також Нацбанку з метою випуску до 150-літнього ювілею з дня народження Стефаника ювілейних монет, марки та конверта.

150-річчя з дня народження Стефаника відзначатимуть у травні 2021 року.

Василь Стефаник - український письменник, поет, майстер експресіоністичної новели, громадський діяч, політик. Стефаник започаткував в українській літературі експресіонізм – стиль, який передбачає зображення внутрішнього через зовнішнє, зацікавлення глибинними психологічними процесами. Серед його відомих новел – «Діточа пригода», «Вона — земля», «Марія», «Сини» та інші.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися