У Франківську бабусі працюють нянями
Івано-Франківщина

У Франківську бабусі працюють нянями

6 березня 2020, 15:38
0
0
Сподобалось?
0

В Івано-Франківську бабусі вирішили податися в няні до чужих дітей. Однак спершу сіли за парти, щоб послухати психологів, медиків та освітян. Сучасна малеча на їхніх онуків геть не схожа. 

Про це повідомляє ТСН.

Галина Плаксина забрала Ганнусю із садочка. Удома чекатиме, поки з роботи прийдуть батьки дівчинки. Познайомилися djyb з нянею в клубі пенсіонерів "Ба-Ді", де старенькі не тільки цікаво власне дозвілля проводять, а й вирішили зорганізуватися та надавати послуги нянь.

Усі члени клубу давно виховали власних дітей та онуків. Досвіду, кажуть, мають багато, а поділитися вже нема з ким. Саме тому вирішили податися в няні. "Рукоділля дітям викладаю: ліпити, плести. Діти мають бути всебічно розвинені", - каже майбутня няня Ганна Авраменко.

Бабусі визнають, що сучасні діти на їхніх онуків геть не схожі. Вони завжди з ґаджетами, цифрові технології замінили їм живе спілкування. Тож довелося новоспеченим няням сісти за парти: тренінги з психологами, освітянами, навіть поліцейськими. 

Спершу розминка, далі - рукоділля. Починаємо вчитися заповнювати час дитини чимось, що відрізняється від ґаджетів: працювати руками, розвивати уяву, естетичний смак. 

Наступний урок - долікарська допомога. Що робити няні до приїзду швидкої, якщо дитина пошкодила руку чи раптом перемерзла на вулиці - інструктаж фахового медика. 

Те, чого навчають майбутніх нянь - це побажання матусь, кажуть ініціатори проєкту. "Мами не хочуть бачити закомплексованих, невмілих, неорієнтованих у новітніх психологічних підходах до дітей бабусь. Їм треба, щоб бабуся не тільки відвела та привела. Вона в цей час має спілкуватися з дитиною", - розказала ініціатор проєкту Галина Плотницька.

Перший випуск новоспечених нянь-пенсіонерок був іще наприкінці минулого року: із шести бабусь чотири вже працюють.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися