На Франківщині помер чоловік, якому відмовили у підключенні до апарату ШВЛ та госпіталізації
Івано-Франківщина

На Франківщині помер чоловік, якому відмовили у підключенні до апарату ШВЛ та госпіталізації

8 квітня 2020, 15:45
0
-1
Сподобалось?
-1

На Прикарпатті помер чоловік з підозрою на коронавірус. Родичі нарікають на бездіяльність медиків.

Сімейна лікарка боялася проводити огляд через відсутність захисного костюма і рекомендувала залишатися вдома та пити більше чаю. Швидка відмовила в госпіталізації. А біоаналізи у чоловіка взяли на п’ятий день після смерті, йдеться у сюжеті Фактів.

На Прикарпатті на результати ПЛР-тестування доводиться чекати від 5 до 8 днів. Попри дуже серйозні виклики, медики досі не забезпечені усім необхідним.

Дмитро Соболь розповідає, як довелося ледве не благати медиків, аби врятувати хворих батьків дружини: пенсіонерів з прикарпатського села Вовчківці. У 56-річної жінки температура була вище 38 і кашель. У 61-річного чоловіка - за 37. Але обоє контактували із родичами, які повернулися з Італії. Та сімейний лікар телефоном запевнила: нічого страшного.

«Була головна рекомендація пити чай і більше води. Прийняти вона їх не може, так як хворіє сама вдома. У госпіталізації на її думку не було необхідності», – каже Дмитро Соболь.

Вовчківці - саме звідси десята частина усіх інфікованих на коронавірус на Прикарпатті. Тепер телефоном тутешня лікарка зізналася: кілька масок та один халат - це все, що отримала, аби вберегти своє здоров’я та не інфікувати інших, тому й не оглядала хворих. 

Недужих через знайомих таки прийняли в коломийській інфекційній. Та відповідь медиків шокувала. 

«Лікар після від’ємного експрес-тесту в одній із розмов сказав нам, що ваша мама просто симулює свій стан. Так як як їй просто не вистачає уваги», каже Дмитро Соболь.

Жінку таки госпіталізували. Нині вона з коронавірусом в обласній інфекційній лікарні. Батька відправили додому. Коли чоловікові стало гірше, його знову привезли в Коломию, але там тесту не зробили і до апарату ШВЛ не підключили, бо немає фахівців, які вміють на ньому працювати. І це в області, яка серед лідерів за кількістю заражених на коронавірус.

По дорозі до Івано-Франківська чоловік помер у швидкій. Та чиновники кажуть: службового розслідування не буде, бо провини лікарів у смерті немає.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що цю ситуацію мають детально вивчити і в області і в нацслужбі здоров’я. І закликав не робити поспішних висновків.

Фото на головній - ілюстративне


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися