Травник з Прикарпаття радить лікувати грижу мідними монетами
Івано-Франківщина

Травник з Прикарпаття радить лікувати грижу мідними монетами

14 червня 2020, 17:32
1
0
Сподобалось?
0

Прикарпатський травник Іван Гоянюк із села Спас Коломийського району видав книжку про лікарські рослини «Народна медицина. Лікування травами. Рецепти. Поради». У збірці подані рецепти від багатьох хвороб, зокрема, профілактики й лікування серцево-судинних, шлунково-кишкових, ревматичних, нервових, онкологічних, а також органів зору та інших хвороб. Іван Гоянюк використав не тільки рецепти з власного досвіду, а й старовинні.

Пупкова грижа. Покладіть на пупок стару мідну монету чи мідну пластинку і закріпіть її пластирем. Тримайте мідяк до зникнення грижі, але під час купання знімайте, а потім знову прикладайте.

Нарив рятує мило. Дрібно порізати мило. Взяти стільки, щоб покрило дно каструльки, а молока – удвічі більше. Суміш кип’ятити на слабкому вогні 1–1,5 години, помішуючи, до утворення густої маси у вигляді мастила. Нанести його на хворе місце і перев’язати чи приклеїти пластирем.

Радикуліт. Накласти на хворе місце кашку з натертої на тертці редьки чи хрону. Для зменшення пекучості можна одержану масу змішати зі сметаною. Ще один спосіб. Порівну взяти чебрець, ромашку аптечну, звіробій, квіти бузини чорної. З цієї суміші приготувати настій і на ніч робити гарячі компреси.

Геморой. До двох частин подрібнених бруньок тополі чорної додати вісім частин смальцю. Ретельно розтерти, змащувати гемороїдальні вузли, тріщини.

Грибок на ногах. Траву рослини заразихи-роздолину подрібнити і залити оцтом. Настояти в темному місці і змащувати цією сумішшю шкіру та уражені грибком нігті.

Ластовиння. Треба розім’яти свіжу грушу, вичавити сік і нанести м’якоть на обличчя (при сухій шкірі можна змішати її з сухим молоком до кашкоподібної консистенції). Витримати 10–15 хвилин і змити обличчя прохолодною водою. Маска корисна для плямистої, нечистої шкіри.

Як позбутися мозолів. Почистити цибулину, розрізати навпіл, покласти у склянку і залити оцтом. Поставити на добу в тепле місце. Потім витягнути цибулю. Прикладати до мозолів по листочку двічі на день – вранці та ввечері, зав’язавши ганчіркою. Інший спосіб. Розварити чорнослив у молоці, витягнути з нього кісточки. Гарячим прикладати до мозолів, а коли слива охолоне, замінити знову гарячою. Так робити стільки, скільки можна. Мозолі швидко зникнуть.

Туберкульоз. Взяти 24–36 великих раків, промити, дати стекти воді, щільно скласти в трилітрову скляну банку і залити спиртом. Закрити наглухо кришкою і поставити у темне місце на 30 днів, струшуючи настій кожен день. Потім раків вибрати і добре просушити. Перемолоти. Вживати по 1 ч. ложці порошку 2–3 рази на день до їди, запиваючи склянкою води, у якій розчинена 1 ст. ложка спирту з-під раків. Випити все. Дуже сильний рецепт, особливо для лікування туберкульозу, раку легень.

Чому жінкам треба лікуватися мальвами, а чоловікам вівсом та... коханням – рецепти травника Івана Гоянюка у журналі «Люди і долі» №6(100).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • полин
    полин

    дурня.......смiх та й годi....

    14 червня 2020, 21:07
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися