9-річна дівчинка доглядала за важкохворими матір'ю і бабусею, виносила нечистоти і прала руками
Івано-Франківщина

9-річна дівчинка доглядала за важкохворими матір'ю і бабусею, виносила нечистоти і прала руками

14 вересня 2020, 18:33
0
-22
Сподобалось?
-22

Повернули дитинство 9-річній дівчинці, яка веде домашнє господарство та доглядає за лежачою мамою та бабусею після інсульту.

Дівчинку помітила соціальний працівник Зінаїда та надала розголосу цій справі, пише "Про.te.ua"

Як зазначається, Зінаїда звернулася за допомогою та не приховувала біду родини, якій мала допомагати, бо їй було небайдуже. ⁣⁣⠀⁣⁣⠀

"Так от, дитина яка доглядала за мамою прикованою до ліжка, і за бабусею після інсульту. Яка сама варила, обходила город, прала ( руками!!!!), виносила нечистоти відрами… а ще встигала вчитися на відмінно, і ніколи в житті їй навіть в голову не приходило, що вона робить якісь нереальні речі! ⁣Коли я її знайшла, вона спала на підлозі, в хаті було страшне, лупилися стіни, гнили старі шпалери… їсти Богданочка варила на старенькій електричній плиточці, мама не вставала, бо не мала спеціального інвалідного візка, вузькі двері і високі пороги роками тримали жінку в сирій і темній кімнаті, не бачучи сонця, а її донечка, жодного разу не покидала межі села, та де там села, не заходила далі сільської школи… ⁣⁣І ось, ми з вами об’єдналися, ми не просто зробили новий інклюзивний і доступний дім, ми реально змінили життя сім’ї! Сьогодні Богданочка оділа ту ж свою улюблену жовту сукню, але дім її не такий уж, він став прекрасним, як і вона", - йдеться у повідомленні. 

 

"Тепер мама Богданочки може переміщатися по дому, адже ми сконструювали його по-новому, без порогів, з широкими дверними отворами, розсувними дверима, спеціально обладнаним санвузлом, у них з’явилася кухня, пральна машина, тепла вода, тераса і пандус на вулицю, провели нову електрику, сантехніку, опалення… тепер мама зможе сама виконувати свої материнські обов’язки, а Богданочка отримає своє омріяне дитинство! 

Зможе розвиватися, навчатися, бавитися і гуляти з однолітками.⁣⁣⠀Я невимовно щаслива! Бо ми знову з вами створили чудо, яке реально змінить долю дитини, зробить щасливими ще одну сім‘ю, і додасть світла у наш світ.Щиро дякую отцю Роману", - додали в публікації. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися