Сестри Галина та Оксана АНДРІЇВ
Івано-Франківщина

З прибиральниць – на паризький подіум

23 вересня 2020, 16:46
0
0
Сподобалось?
0

Історія сестер Галини та Оксани Андріїв із Прикарпаття – це історія про те, як завдяки щоденній важкій праці та впертості можна досягнути небувалого успіху у чужій країні. 

Заради майбутнього дітей Галина Андріїв 18 років тому покинула роботу викладачки швейного училища на Івано-Франківщині і поїхала з чоловіком на заробітки у Бельгію. Спочатку працювали нелегально. Вона допомагала по господарству, він – на будівництві. У ті часи було дуже важко. А тут ще до Галини приїхала сестра Оксана. Почали шукати їй роботу прибиральниці. І тут удача посміхнулася жінці. «Ми зайшли в ательє. І коли я побачила обстановку, відразу посмішка з’явилася». Вони запитали: «А чому ви смієтеся?» Я й кажу, що це є моя професія», – згадує той доленосний день Галина Бєльська (Андріїв). Так випадок повернув їй улюблену справу. В тому ательє Галина шила весільні та вечірні сукні. А через два роки після легалізації відкрила свій власний салон. Каже, що смаки українок і бельгійок дуже відрізняються. В нас люблять більш пишні, вичурні моделі. Там же рідко носять такі сукні.

За словами Галини, нині серед її клієнток – бельгійська та французька еліта. Титуловані баронеси, принцеси, весілля яких святкують за давніми традиціями. Одна із таких традицій – обов’язково бути на урочистостях у капелюшках – дала роботу сестрі Оксані. Та навчилася творити незвичні для нас головні убори по книжках, закінчувала курси, брала приватні уроки. Зараз у кожної з сестер – свій бренд. Галина обрала назву «Valeonе» – склавши її з імен своїх дочок. Оксана ж взяла українське слово – назву квітки – «Лелітка». Коли клієнти запитують, що воно означає, розповідає їм про свою батьківщину.

«Вони знають, що ми українці, питаються часто, чи у нас всі такі здібні в Україні. Кажу, ну не всі, більшість виїхали, частина в Бельгії», – жартома розповідає Оксана.

У 2018 році сестри Андріїв уперше взяли участь у показі мод у Бельгії. Демонстрували вечірні сукні від Галини та капелюшки від Оксани. Наступна вершина, яку мріють підкорити сестри із Прикарпаття – подіум у Парижі. Запрошення на участь у показі мод у них вже є.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися