Зоряна БЕЛЕЙ
Івано-Франківщина

Медсестра з Івано-Франківська перемогла в італійському конкурсі

25 вересня 2021, 22:41
0
0
Сподобалось?
0

В Італії уже сім років поспіль проводять дещо незвичний конкурс – «Міс доглядальниця». Цього року на нього вперше запросили українок. І одразу перемогла Зоряна Белей з Прикарпаття!

Цей конкурс в Італії був задуманий для того, аби дати жінкам, які працюють в італійських сім’ях, можливість розважитися та відчути себе королевами. А ще  – привернути увагу суспільства до їхньої важливої, часто непоміченої праці.

В Італію Зоряна Белей поїхала у 28 років, маючи за плечима десятилітній досвід роботи хірургічною медсестрою в Івано-Франківській обласній лікарні. Оскільки українських дипломів у цій країні не визнають, влаштувалася на роботу доглядальницею у стареньких людей. Таких працівниць тут називають «баданте». Живе у місті Каттоліка на півночі країни.

– Щоб працювати баданте, потрібно мати добре серце, терпіння та велику повагу до людей літнього віку. За сім років праці в Італії я тільки один раз змінила роботу – через смерть роботодавця, – розповіла Зоряна.

Жінка про конкурс дізналася випадково з Інтернету. До закінчення реєстрації залишався один день.

– Я одразу ж написала організаторам: «Я – «Міс баданте-2021», – сміється Зоряна.

Вона отримала запрошення на фінал у Рим. Але у той час саме була у такій довгоочікуваній відпустці в Україні. Тому участь у конкурсі взяла онлайн. Але нікому про це не казала. Зізналася, що навіть не сподівалася увійти в першу п’ятнадцятку фіналістів. 

– Коли прийшло повідомлення, що я у фіналі, то не повірила, розповіла тільки мамі. Навіть і не думала, що стану переможницею. І ось – довгоочікуваний фінал. Я і моя донечка були вдома, коли прийшло повідомлення: «Вас обрано «Міс баданте». Перші п’ять хвилин я стояла з відкритим ротом, а доня не розуміла, що відбувається. Коли розповіла їй, ми обоє раділи, як малі діти! Приємно отримати статус «міс» в Італії.

Зоряна Белей підкреслює, що завдяки конкурсу є нагода наголосити на важливості професії доглядальниці для італійських родин.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися