За Україну загинули двоє синів добровольця з Росії
Івано-Франківщина

За Україну загинули двоє синів добровольця з Росії

4 квітня 2022, 06:36
0
0
Сподобалось?
0

На Івано-Франківщині прощалися з двома братами-військовими Романом та Леонідом Бутусіними. Вони загинули у бою в селі Лукашівка на Чернігівщині. Це сини російського націоналіста Олега Бутусіна, котрий з родиною переїхав до України у 2014 році, щоб тут зі зброєю у руках боротися проти путінізму. Старші діти чоловіка поклали голови за свою нову Батьківщину під час широкомасштабного вторгнення Росії.

Росіянин попросився до «Правого сектору» щоб битися проти Путіна

Росіянин Олег Бутусін у рідному Владивостоці був моряком. Через опозиційні погляди втратив улюблену роботу. У 2013 році органи опіки ще й намагалися відібрати у сім’ї дітей. Олег Бутусін з цікавістю спостерігав за подіями на Майдані у Києві, разом з однодумцями сподівався, що революція прийде й до них і закликав росіян до збройного повстання.

Коли ж Росія напала на українські Крим і Донбас, Олег Бутусін вирішив радикально змінити життя своєї сім’ї, та перебратися на історичну батьківщину дружини Тетяни, в якої тато та прабабуся були з України.

«Коли почалася війна, вибір був простий. Адже, якщо платиш податки у РФ, то береш участь, хоч і побічно», – так пізніше він пояснював свій крок українським журналістам.
Переїзд був справою непростою, адже на той момент Бутусіни виховували 9 діток. Розмістилася сімʼя з далекого Владивостока на Прикарпатті. Олег одразу почав шукати можливості піти на війну. Для цього навіть домігся зустрічі з Дмитром Ярошем і, зрештою, його зарахували до Добровольчого корпусу «Правого сектору», у складі якого брав участь у бойових діях на Донбасі у 2015–2016 роках.

Останній бій братів Бутусіних

Бутусіни влаштувалися у селі Грабівка на Калушчині. На їхньому обійсті майорять червоно-чорний та синьо-жовтий прапори.

Коли як активні бойові дії на Донбасі трохи вщухли, Олег Бутусін взявся за домашнє господарство. Разом з Тетяною та дітьми завели свиней, корову, коней, курей та іншу живність. Бутусін очолив району організацію «Правого сектору». Вже в Україні Тетяна народила чоловікові ще трьох діток.

Старший Роман, закінчивши школу, пішов на навчання до військової академії. Хлопець мав купу грамот, подяк, його фото висіло на дошці пошани. Закінчити академію Роман не зміг через раптово виниклі проблеми зі здоров’ям. Тоді хлопець подався на заробітки до Чехії аби назбирати грошей на відкриття власної столярні. Та, все ж, потяг до військової справи взяв гору. 24-річний Роман та його 20-річний брат Леонід ще до широкомасштабного вторгнення Росії брали участь у боях за Донбас.

Велика війна застала братів на Чернігівщині. Рідні втратили звʼязок з Романом та Леонідом к першій декаді березня і нічого не знали про їхню долю рівно двадцять днів. Аж поки українські військові не звільнили село Лукашівка на Чернігівщині. Тут і виявили останки братів Бутусіних. Їх упізнали, зокрема, й завдяки шевронам РОА (Российская освободительная армия), які носили хлопці.

Олег Бутусін, який нині знову боронить Україну зі зброєю в руках, поставив хрести на місці загибелі своїх синів. 2 квітня він оприлюднив у «Фейсбуку» відзняте на цьому місці відео

«Ось ми у Лукашівці, Чернігівщина. Тут мої сини прийняли останній бій. Ми знаходимо гільзи, магазини, запали від гранат – мої хлопці билися до останнього. Роман та Леонід в останньому бою спалили ворожу БМП і, ймовірно, підбили танк окупантів. Вони загинули як герої. Що тут ще можна сказати – це страшно і боляче. Не дай Боже комусь побачити своїх синів у такому вигляді», – розповів Олег Бутусін.

Останки бійців у неділю доправили на Прикарпаття. Також батько зібрав землю просочену кровʼю своїх синів. Скорботний кортеж люди у кількох містах Івано-Франківщини зустрічали стоячи на колінах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися