Ікона Матері Божої Ласкавої Станиславівської
Івано-Франківщина

Після молитви зцілився хлопець з кулею в голові

12 червня 2022, 18:15
0
0
Сподобалось?
0

Вклонитись до чудотворного образа Матері Божої Ласкавої Станиславівської у час війни все більше приходить людей. Вони просять про диво і діляться дивовижними фактами зцілень. Хтось після вироку «безпліддя» став мамою, хтось поборов рак, а хтось вийшов з коми після вогнепального поранення у голову!

Назвали Ласкавою за велике милосердя до хворих

Ця святиня зберігається у храмі Святого Іоанна Хрестителя в Івано-Франківську. Зараз тут перебуває копія образа, що відома у християнському світі як Ченстоховська Богородиця. Її у XVIII столітті написав старенький іконописець Даниїл. І начебто першим біля неї зцілився. Кажуть, мав тяжку хворобу очей, якої після молитви до Матінки Божої позбувся. Після того образ почав мироточити.

У перші роки було записано багато фактів зцілень за його посередництвом. А ікона отримала ще назву Ласкава – за велике милосердя до хворих людей.

Храм у Станиславові (нині Івано-Франківськ), де зберігалася в той час оригінальна святиня, уже не міг вмістити стільки паломників, які все йшли та йшли до неї. Тому у місті звели окрему церкву для поклоніння віруючих. І стала вона відпустовим місцем – таким, де раз на рік відпускалися усі гріхи. А недужі все більше залишали свідчень про дива зцілення.

Перед Другою світовою війною образ Матері Божої Ласкавої Станиславівської коронували. Подбав про це митрополит Андрей Шептицький. Було зібрано книгу зцілень з 9 тисяч записів! До святині з’їжджалися віруючі з усієї Європи. Однак у час війни, коли у місто прийшла радянська влада, багато хто з місцевого населення евакуювався на захід. Із собою люди вивезли і чудотворну святиню. Нині вона зберігається у Гданську. А копію для Івано-Франківська зробили завдяки клопотанню настоятеля храму Святого Іоанна Хрестителя отця Володимира Вінтоніва.

– Часто приходять до Матінки Божої, просять заступництва при переломах, перед складними операціями, – розповідає священник. – Молитовні прохання різні. Хтось благає про зміцнення сім’ї чи врятувати від самотності, а хтось хоче знайти хорошу роботу.

Одинадцять діб у комі

Серед вдячних жінок багато тих, хто завдяки своїй вірі й молитві здолав рак. А скільки стали мамами попри діагнози «безплідність» – й не злічити! Та цей випадок назавжди закарбувався у пам’яті священника. Бо його покликали у реанімацію помолитися за хлопця, який був у комі через… вогнепальне поранення голови. Куля пробила одну півкулю мозку та застрягла в другій. Надії на одужання лікарі майже не давали.

Ярославові було сімнадцять. Між ним та рідними спалахнула буденна суперечка – юнаку дорікнули, що він засиджується допізна, а вранці не може прокинутися і вчасно піти на пари в університет. Полаялися через дрібниці. Ніхто й подумати не міг, що слова, сказані зопалу, так вплинуть на студента. А він звідкись приніс зброю, у матері на очах приставив її до скроні й натиснув на гачок…

Після такого пострілу мало хто залишається живим. Але Ярославу пощастило. Правда, перші одинадцять діб він лежав у комі, а лікарі не бралися за операцію, бо куля рухалася у мозкових каналах. Мама усі ці дні гаряче молилася. Бо що їй ще залишалося робити?

– Нам ніхто нічого не прогнозував. Стан дитини був «стабільно важкий», – згадують рідні. – Лікарі виходили й просто мовчали. Минали дні, а змін на краще не відбувалося.

Хтось з подруг мами порадив підійти до ікони Ласкавої й поговорити про сина з отцем Володимиром. Рідні попросили священника помолитися над Ярославом у реанімаційній палаті. Він не відмовив. А після молитви залишив маленьку іконку Матінки Божої Станиславівської біля ліжка хлопця. І сталося диво – невдовзі Ярослав почав самостійно дихати, а куля в мозку зупинилася у тому місці, звідки її вже могли дістати лікарі. Операція пройшла вдало!

– Мамо, я вже чемний, не такий, як був раніше, – промовив хлопець, відкривши після наркозу очі.

Додому Ярослав пішов своїми ногами. А маленький образ Богородиці Ласкавої відтоді завжди став носити із собою.

Наталія КРАВЧУК

Мама показує фото сина, який зцілився після поранення у скроню



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися