Батьки загиблого на війні сина втілять його мрію - всиновлять дітей
Івано-Франківщина

Батьки загиблого на війні сина втілять його мрію - всиновлять дітей

24 липня 2022, 17:26
0
0
Сподобалось?
0

З початку війни Олег Бутусін і його двоє синів Роман та Лео­нід пішли захищати Україну. Хоч самі переїхали з Росії на Івано-Франківщину, але взялися боронити наш край від путінської навали. Адже добре знали, яким насправді є «рускій мір». Зв’язок із синами обірвався буквально одразу, і двадцять днів рідні не мали жодної звісточки від них. Аж коли звільнили Лукашівку на Чернігівщині, батько знайшов тіла своїх дітей на полі бою.

– Хлопці й раніше ходили по лезу ножа, – тремтить від болю голос батька. – Одного разу осколок попав у двері машини, але Рома лишився живий. Було, що міна розірвалася недалеко від Леоніда, але на ньому – ні подряпинки. Рома навіть казав: «Ми повернемося в Росію, але на танках». Хлопці воювали самовіддано. Того дня стояли в обороні Лукашівки. Наступ ішов з трьох напрямків. Сини ще встигли підбити ворожу броньовану машину, коли їх повністю оточили. Шансів вижити не було, але вони віддали своє життя як справжні українці. Ромі було 24 роки, а Льоні – 20. Вони герої!

На грошову компенсацію за загиблих синів родина придбала УЗД апарат для Калуської міської лікарні. А тепер батьки планують втілити мрію Романа: всиновити дітей.

 – Коли відбувалися страшні події у Маріуполі, Рома став казати, як йому шкода дітей, які сиротами стали, – згадує мама Тетяна. – Зі своєю дівчиною Оленою хотіли когось з них всиновити. Не судилося. Тому ми вирішили втілити його мрію і створити будинок сімейного типу. Маємо зараз можливість взяти двох дітей, оскільки у нас ще є восьмеро неповнолітніх. Таким було бажання Ромчика.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися