Донька розмальовує гільзи, які тато привіз з передової
Івано-Франківщина

Донька розмальовує гільзи, які тато привіз з передової

20 листопада 2022, 18:13
0
1
Сподобалось?
1

Вікторія Матвієнків навчається на дизайнера у івано-франківському університеті. А її тато воює з окупантами, щоб усі діти могли жити та здобувати знання під мирним небом. Коли прийшов у відпустку, подарував доньці відстріляні гільзи зі снарядів. Знав, що вона як творча особистість знайде їм застосування. І не прогадав.

У вузі організували благодійний аукціон на підтримку ЗСУ. Студенти мали представити на ньому свої роботи. Вікторія разом з одногрупниками придумали розмалювати ці гільзи, які розміром більше дволітрової пластикової пляшки, символічними українськими зображеннями. На одному – у віночку зі стрічками дівчина-українка, на іншому – Тарас Шевченко в образі супермена і слова з «Кобзаря». Та найбільше людям подобається палаючий кремль. Гільзи, які завдяки студенткам перетворилися на оригінальний витвір мистецтва, виставили на продаж через інтернет. Початкова ціна була 300 гривень, а один чоловік запропонував за розмальовану гільзу п’ять тисяч! Дівчата тішаться, що їхні старання не марні, адже виручені кошти планують передати 102-й окремій бригаді сил територіальної оборони ЗСУ, де служить тато Вікторії.

– Він показав наші роботи своїм побратимам. Ті оцінили. Тепер теж хочуть такі гільзи собі на пам’ять, – усміхається дівчина. – Тепер придумуємо ескізи, щоб намалювати щось оригінальне для наших захисників.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися