80-річна прикарпатка вишила рушники для президентів США та Єврокомісії
Івано-Франківщина

80-річна прикарпатка вишила рушники для президентів США та Єврокомісії

12 березня 2023, 15:49
0
0
Сподобалось?
0

Письменниця з Калуша, що на Франківщині, Розалія Боднарук разом з учнями молодших класів місцевого ліцею вишили рушник для президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. Свій хрестик на його узорах залишили навіть ті дітки, які не вміли вишивати й ніколи не тримали голку в руках.

Пані Розалія розпочала вишивати рушник сама. А ідея долучити школяриків до цієї справи виникла під час зустрічі з учнями 3-4 класів у місцевій бібліотеці. Письменниця запитала у діток, чи знають вони, хто така Урсула фон дер Ляєн і, як не дивно, всі знали, хто це така! Тому до роботи над вишивкою всі взялися з великим завзяттям. Вишили свої хрестики і вчителі з бібліотекарями. Так народився чудовий рушник з червоними кетягами калини та словами вдячності від імені України президентці Єврокомісії за активну підтримку нашої країни. Учні написали також листи пані Урсулі та намалювали свої малюнки. Їх разом з рушником відправили адресатці за сприяння МЗС України. Розчулена подарунком, вона подякувала українцям на своїй сторінці в Instagram. «Дякую за зворушливі листи та малюнки з України, за гарний рушник, який ви мені надіслали. Ваша доброта та креативність справді осяяли мій день. Я хочу, щоб ви знали, що ми в Європейському Союзі думаємо про вас щодня. Ваша хоробрість у ці темні часи гідна подиву, і ви надихаєте всіх нас. Коли мир повернеться в Україну, ми разом з вами відбудуємо вашу прекрасну країну, – написала Урсула фон дер Ляєн.

Розалія Боднарук вже вишила й передала до Офісу Президента рушник для американського президента Джо Байдена. А в задумах письменниці та майстрині – нові творчі доробки. На знак подяки за підтримку українців вона вже вишиває рушник для польського президента Анджея Дуди. Планує також створити свій вишиваний шедевр і для великого друга України екс-прем’єр-міністра Британії Бориса Джонсона. Ще раніше вона вишила рушники українському президенту Володимирові Зеленському та місту-герою Бучі.

Олеся ВЕРЕСКОВЕЦЬ

Розалія БОДНАРУК з рушником для Урсули фон дер Ляєн

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися