Художниця Едеміна працює над картиною
Івано-Франківщина

На картині «Слава Україні» – 100 персонажів

30 квітня 2023, 13:37
0
0
Сподобалось?
0

20-річна художниця з Івано-Франківська на псевдо Едеміна створює унікальну картину. На полотні із назвою «Слава Україні» дівчина зображає відомих українців – політичних та громадських діячів, військових, співаків, журналістів. Серед них – декілька іноземних лідерів, які першими підтримали нашу країну під час великої війни.

Ідея створення картини «Слава Україні» виникла в Едеміни вісім місяців тому. Вона почала працювати над ескізом, а в січні цього року взялася розмальовувати. Розміри роботи – 80 на 120 сантиметрів.

– Спочатку потрібно було продумати, куди кого поставити. Зображала тих, хто зробив великий вклад для захисту України – наших військових, політиків, також письменників, артистів і блогерів, які організовували благодійні концерти й аукціони. Хотілося об’єднати українців з різних сфер діяльності, – пояснює дівчина.

Першим персонажем став президент Володимир Зеленський. На картині художниця вже зобразила приблизно 70 діячів – від князя Володимира Великого до Симона Петлюри, від Cтепана Бандери до головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Поряд з письменником Іваном Франком – воїн Дмитро Коцюбайло. На полотні також є іноземні лідери, які вболівають за Україну і щиро нам допомагають. Едеміна намалювала президента Польщі Анджея Дуду, колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона та королеву Єлизавету II.

На малюнку також зображено збірний образ «Привида Києва», що символічно представляє мужніх українських льотчиків. Серед тварин наразі є пес Патрон. Хоча, ймовірно, каже Едеміна, з’явиться і кіт Степан. На картині «Слава Україні» має бути 100 персонажів. І художниця вже планує створити нове полотно «Героям слава!» На ньому хоче зобразити українських воїнів, котрі захищають нашу землю від дикої російської орди.

Олесь ТИХОНЕВИЧ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися