Львівщина

Галичина давно власним коштом компенсує людям частину кредитів, що люди беруть на утеплення осель

22 жовтня 2014, 12:54
0
0
Сподобалось?
0

 

Урядова програма енергоефективності - «калька» львівського проекту, що успішно діє на теренах Галичини ще з 2006 року. Область давно компенсує людям частину по кредитах, які ті беруть на утеплення осель.

Як повідомляє «Високий Замок», якщо людина бере кредит на утеплення будинку чи заміну систем опалення, то частину відсотків за цим кредитом компенсують з обласного бюджету. За словами начальника управління промислової політики, капіталовкладень та енерго-збереження ЛОДА Василя Лозинського, суть програми в тому, що людина звертається до фінансових партнерів ЛОДА (це кілька комерційних банків та кредитних спілок), аби отримати кредит на енергоощадність. Це не обов'язково мусить бути заміна котла - кредит можна брати за заміну вікон і дверей, утеплення фасадів тощо.

«Коли банк чи кредитна спілка, які співпрацюють з нами за програмою енергоефективності, видають такий кредит, дані заносяться у реєстр і передаються нам автоматично. Тобто самому позичальнику приходити до нас не потрібно. Відсотки ми компенсуємо автоматично відповідно до даних, які нам надав банк чи кредитна спілка. Якщо йдеться про заміну вікон чи утеплення фасадів, то ми компенсуємо 15%, а якщо кредит йде на встановлення котла на тверде паливо чи сонячний колектор, тоді компенсуємо 20%», - каже Василь Лозинський. За словами чиновника, з 2006 року уже 11 тисяч жителів області скористались цією програмою.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися