У Карпатах запустили першу вітрову електростанцію
Львівщина

У Карпатах запустили першу вітрову електростанцію

24 лютого 2015, 17:52
1
0
Сподобалось?
0

На Львівщині неподалік Самбора запустили першу в Карпатах вітрову електростанцію. Будівництвом займається компанія «Еко-Оптіма».

Уже зведено два велетенські вітряки. Це – перша черга ВЕС «Старий Самбір-1». Кажуть, вона забезпечить третину потреби в електроенергії цілого Старосамбірського району. Невдовзі поряд «виростуть»  ще два вітряки, згодом на сусідній горі – ще шість.

– Ця електростанція дасть можливість заощадити до 15 тисяч кубічних метрів газу на добу, – каже директор компанії Максим Козицький. – Спорудження таких об’єктів дозволить досягнути енергонезалежності нашої держави.

Перспектива у видобутку саме такого «еко-світла» велика, адже вітер на території України у 150 разів перевищує наші енергетичні потреби. Гріх його не використовувати.

До речі, держава високо цінує «зелену енергетику» – тарифи для сонячних та вітрових електростанцій значно привабливіші, ніж для теплових та атомних. Тож, певно, не випадково у цю справу вкладають кошти можновладці. Цікаво, що найбільша у світі сонячна електростанція розташована в Криму і належить братам Клюєвим.

Джерело: Високий Замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Peter
    Peter

    Цілковита правда. "Зелена енергетика" являє собою дуже вигідний варіант для отримання прибутку та забезпечення себе екологічно чистою електроенергією належних параметрів, чого так часто не вистачає нашим електромережам. Тому встановлення таких http://xn--80ajaghbfnt7au1a.com/ електростанцій більшістю українців - лише питання часу.

    5 лютого 2018, 13:55
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися