На Львівщина жінка бореться за життя собаки, яка повернула її дитині мову
Львівщина

На Львівщина жінка бореться за життя собаки, яка повернула її дитині мову

27 лютого 2017, 16:53
0
2
Сподобалось?
2

Марія Бурлова з Кам’янки-Бузької, що на Львівщині, давно перестала жалітися на життя і не втрачає оптимізму, хоча у її випадку зневіритися можна було вже давно. Старшій донечці Віталії вже 11 років, і вісім з них вони поневіряються по лікарях у надії хоча би встановити діагноз.

Дівчинка трошки пізніше почала сідати та ходити, але заговорила вчасно. І все було ніби добре, аж поки в трирічному віці не пережила серйозний стрес. Батьки перебували в процесі розлучення, тата два тижні не було вдома, і Віталія з нетерпінням чекала на нього. Якось маля з радістю пішло на руки до незнайомого чоловіка, сплутавши його з татком. Коли дитина зрозуміла, що це не він, – страшно злякалася і перестала розмовляти.

Батько так і не повернувся і за вісім років заплатив аліменти аж один раз. Жінка каже, що він постійно змінює роботу і таким чином ухиляється від сплати. І хоч живе всього за сто кілометрів, до доньки не навідується. Сама ж Марія вимушено покинула роботу, бо дитина вимагала цілодобової опіки. Віталії діагностували  затримку в розвитку внаслідок стресу. Але, крім медикаментозного лікування, лікарі радили використати так званий «білий стрес» – оточувати дитину постійним позитивом.

Саме тому Віталія з мамою два рази були в Криму на дельфінотерапії. І це таки спрацювало – дівчинка промовила перше слово! Наразі ж таке лікування коштує 20 тисяч гривень, а звідки їх узяти, якщо всі затрати взяли на себе батьки-пенсіонери?

Але Марія не здавалась у своїх спробах соціалізувати дитину. Хоча наші школи ніяк не пристосовані до навчання дітей з особливими потребами, вона все ж умовила директора взяти Віталію в звичайний клас. А класний керівник так гарно все пояснила учням, що вони ставляться до дівчинки, як до звичайної дитини. Та все ж діти часто її не розуміють, тому вона практично не має близьких друзів.

І тоді Марія зважилася на несподіваний крок. Хоч як донечка боялася собак – мама купила їй пса Томаса. І сталося диво: дівчинка не тільки перестала боятися, вона всім серцем прив’язалася до собаки. Він став її найкращим другом, і саме з ним дитина знову почала говорити! Хай це лише перші склади слів, але вона їх таки вимовляє!

Нещодавно в родині сталася справжня трагедія. Томаса збив джип, зламавши собаці хребет. Взявши останні гроші – тисячу гривень – Марія, поїхала до Львова, залишивши вдома хвору дитину та п’ятимісячне маля, яке вона ще годує грудьми (жінка вдруге вийшла заміж, чоловік зараз на сезонних роботах.) Операція у ветклініці коштувала чотири тисячі гривень. Був варіант усипити тварину, але його жінка одразу ж відкинула, а гроші, яких бракувало, вирішила позичити, адже не могла залишити донечку без найкращого друга. Зрештою, пса прооперували, але чи то неправильні розрахунки, чи то ще щось пішло не так, та згодом вся металева конструкція розсипалася просто у собаці!

Зараз Томас чекає наступної операції у клініці «Євровет», яка часто надає безкоштовну волонтерську допомогу. Вартість операції – п’ять тисяч гривень. Львівський волонтер Ігор Сайко взявся допомогти, розповсюдивши інформацію у «Фейсбук». За кілька днів невідома пані привезла цю суму просто під будинок волонтера! Але поки песик чекає на операцію, Марія кожного дня коле йому антибіотики, робить клізму та ставить катетер. Важко уявити, як жінці вистачає сили на дітей і на паралізованого собаку!

– Я його прошу: Томас, ти ж хочеш жити, ти все витримаєш, ти ще підеш з нами на ставок, ти ж так любиш купатися… –  а він слухає і дивиться мені в очі й дозволяє, щоб я йому оте все робила. Він такий мудрий, він такий добрий. То не пес, то є людина в псячій подобі, – каже Марія.

Жінка дякує усім, хто вже відгукнувся на її біду. А ще сподівається, що після публікації знайдуться спеціалісти, які зможуть допомогти Віталії зі встановленням діагнозу та лікуванням.

Реквізити для допомоги: картка «Кредобанку» 5355 1717 0186  0891, картка Ощадбанку 5167 4900 6196 8385 для Бурлової Марії Михайлівни.

Наталія ТОЛМАЧОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися