Садовий каже, що Львів через сміття наблизився до надзвичайного стану
Львівщина

Садовий каже, що Львів через сміття наблизився до надзвичайного стану

16 травня 2017, 02:38
0
0
Сподобалось?
0

У Львові накопичилося понад 7 тисяч тонн відходів, які нікуди вивозити, оскільки меморандум, підписаний з іншими містами Львівщини 21 квітня, не виконується.

Про це заявив мер Львова Андрій Садовий на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної ситуації та надзвичайних ситуацій, пише «Українська правда».
«Я кажу, що сьогодні існує проблема. Більше 7 тисяч тонн відходів лежать на землі, їх нікуди вивозити, маючи в Україні тисячі полігонів. Усі кажуть, що проблеми немає, меморандум підписали і все вирішили. На жаль, меморандум не працює в тому обсязі, в якому ми очікували», – сказав він.
За словами Садового, лише три міста погодилися приймати у загалом 80 тонн відходів зі Львова на добу.
«Якщо держава буде послідовною, буде дотримуватися слова, тоді питання можна вирішити, а якщо ні, то слід вживати цілком інших заходів... Ми поінформували всі служби, щоб бути готовими до наступних кроків, а наступний крок – це ініціатива оголошення надзвичайного стану, але таке рішення може приймати лише держава», – наголосив Садовий.
Як відомо, 21 квітня мери 20 міст Львівської області, Львівська ОДА, Львівська обласна рада та Львівська міська рада підписали меморандум, згідно з яким міста погоджуються приймати сміття зі Львова протягом 2 років.

Водночас з бюджету Львівської області та Львова за цей час на потреби зазначених міст заплановано виділити понад 200 мільйонів гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися