Перший  форум військових письменників розпочався на Львівщині
Львівщина

Перший форум військових письменників розпочався на Львівщині

6 травня 2019, 16:00
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 6 травня, на Львівщині розпочався  Всеукраїнський форум військових письменників. Це перший в Україні  такий захід і він  об’єднав понад два десятки письменників із Львівщини та інших областей України, - повідомляє Твій портал з посиланням на  прес-службу Львівської ОДА.

 Серед авторів-презентантів – кіборг Олександр Терещенко. Герой втратив праву руку та кисть лівої та отримав численні поранення, рятуючи товаришів у Донецькому аеропорті. Свої спогади та життя опісля військовий виклав у книзі «Життя після 16:30».

 «Отримав поранення у жовтні 2014 року у Донецькому аеропорту, намагався витягнути гранату, що залетіла в укріплення, і вона розірвалась в мене в руках. Книга складається із коротеньких оповідань - це життєві ситуаці,  в які я попадаю. «16:30» - це ті цифри, які написали мені ж моєю кров’ю, коли накладали жгути, щоб знати, коли їх знімати. Це книга про те, як я живу після цих 16:30, написана без патетики, жалю. Кожне оповідання з певною мораллю, мотивацією, світлом в кінці тунелю»,- розповів Олександр Терещенко.

Свої праці також презентували Сергій Дзюба, Артемій Кірсанов, Влад Якушев, Наталя Нагорна, Назар Розлуцький та інші.

 «Назва книги «Карателі» це іронічна назва. Так називали наших військових в російських новинах. А я би хотів, щоб той хто візьме в руки цю книгу, зрозуміє- це не збіг  назви і сутності людей, які захищали Україну. Книга «Карателі» це книжка для тих, хто боїться читати про війну. Адже книги про війну бувають важкими, емоційними. Це також є в книжці, але я постарався вмістити в неї і якісь веселі історії»,- розповів автор книги «Карателі» Влад Якушев.

 Форум триватиме три дні і  кожен охочий зможе придбати книги авторів. Також  автори здійснять поїздки у райони області, де презентують свої книги і поспілкуються з читачами.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися