Львівські лікарі видалили жінці 20-кілограмову пухлину
Львівщина

Львівські лікарі видалили жінці 20-кілограмову пухлину

5 грудня 2019, 09:12
0
0
Сподобалось?
0

У Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі провели складну операцію із видалення гігантської пухлини.

Про це передає Гал-інфо.

ʺДо нас звернулася жінка з надвагою і гігантською пухлиною м’яких тканин передньої поверхні стегна. Пухлина заважала жінці нормально рухатися, вставати, виконувати найменші фізичні навантаженняʺ, - розповів Олег Дуда.

За його словами, пацієнтка була госпіталізована у тяжкому стані. Протягом року вона була вдома і майже не вставала з ліжка.

Лікарі прийняли рішення якнайшвидше провести хірургічне втручання. Однак, до операції жінку готували впродовж місяця.

Він додав: ʺЗараз ми маємо гістологічне заключення. Це доброякісна пухлина – фіброліпома гігантських розмірів".

ʺУ світовій літературі описано лише два таких випадки. У першому випадку пухлина важила 24 кг, а в другому – 16 кг. Таке трапляється дуже рідко. Після того, як ми опишемо цей складний клінічний випадок, це буде єдиний такий описаний випадок в Україні і другий за розміром у світі. Йдеться про рідкісну гігантську пухлину, яка не є онкологічними захворюваннями, але не дає жити людині. Ще один ризик полягає у тому, що з часом такі пухлини можуть перероджуватися у злоякісніʺ, - сказав хірург-онколог.

За його словами, такі новоутворення нагноюються і мають розпади.

ʺУ нашому випадку пухлина також мала значний розпад і токсично впливала на організм пацієнтки. Такі пухлини виникають із м’яких тканин тіла. Вони виникають генетично. Трапляються у людей з надвагою. Зараз пацієнтка важить 142 кг. У момент коли вона до нас звернулася, її вага становила 170 кг. За місяць підготовки до операції її вагу зменшили на 10 кгʺ, - сказав лікар.

Як розповіла пацієнтка, 60-річна Марія Клімашевська із Золочівського району, що на Львівщині, вона зволікала, адже була переконана, що проблема вирішиться сама по собі, але з часом ставало лише гірше.

ʺДіти мене дуже просили, але я боялася йти до лікаря. Пухлина обмежувала рухи. Вона виснажувала мене, у мене падав тиск і гемоглобін. Я не могла виходити між люди, ходити до церкви. Спала я лише на животі. Так тривало майже рік. У мене не було болю, але пухлина заважала мені ходитиʺ, - сказала пані Марія.

Тепер пані Марія має намір схуднути і розпочати нове життя разом із своїми рідними.

Наразі збулася її найбільша мрія – вона знову може ходити.

Поруч із нею її старша донька пані Наталія. Від усіх рідних вона висловлює щиру подяку команді хірургів, які взялися за цю складну операцію.

ʺБуло дуже складно. Зараз мама вже самостійно встає, ходить, нормально пересуваєтьсяʺ, - сказала пані Наталія.

За її словами, тепер рідні будуть підтримувати жінку у її прагненні схуднути і розпочати нове життя.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися