На балконі львівської квартири поселилися 1700 кажанів
Львівщина

На балконі львівської квартири поселилися 1700 кажанів

19 грудня 2019, 14:11
0
0
Сподобалось?
0

У Львові на балконі квартири одного з будинків виявили близько 1700 кажанів, які прилаштувалися там для зимової сплячки.

Про це у  повідомив співробітник Інституту екології Карпат НАН України Андрій-Тарас Башта, - інформує Zaxid.net.

Зі слів науковця, на прохання господарів квартири йому довелося забирати кажанів з балкону. Під час забирання він нарахував близько 1700 тваринок. Процес пошуків і збору тривав майже чотири години. Оскільки зараз у Львові тепло, кажанів випустили на волю і вони подалися шукати нові місця для зимівлі.

«Безсумнівний рекорд як мінімум для України», - прокоментував знахідку Андрій-Тарас Башта.

Вечірниця дозірна, або руда (Nyctalus noctula) – один із трьох видів вечірниць у фауні України. Узимку руда вечірниця впадає у сплячку, як і решта кажанів помірних широт. Зазвичай для цього дупла занадто холодні, тому тварина шукає печери або штучні споруди, такі як горища. Часто місця сплячки знаходяться у сотнях кілометрів від районів мешкання улітку.

За даними фахівців, починаючи з 2000-2005 року в Україні і сусідніх країнах все частіше виявляють зимові знахідки Вечірниці дозірної. Цей вид часто знаходять у стані зимової сплячки в різноманітних господарських приміщеннях, у будівлях університетів та адміністрацій та нежитлових спорудах. Щороку фахівці Українського центру охорони кажанів виявляють до 10 таких місць, всі у містах, у кожному від 10-20 до кілька сотень вечірниць.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися