Львів'янин пережив 20-хвилинну клінічну смерть
Львівщина

Львів'янин пережив 20-хвилинну клінічну смерть

28 травня 2020, 17:41
0
0
Сподобалось?
0

Львівські лікарі врятували 57-річного чоловіка після 20 хвилин клінічної смерті.

27 травня, «швидка» доставила до Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги львів’янина Івана Кіша з попереднім діагнозом – інфаркт міокарда, - пише zaxid.net.

"Коли пацієнт потрапив у відділення невідкладної медичної допомоги, у нього раптово зупинилося серце", - повідомила  завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії, к.м.н, доцент Наталія Матолінець.

Пацієнту відразу розпочали проводити реанімаційні заходи. Бригада з шести лікарів та медичних сестер працювала над порятунком життя чоловіка.

«Пацієнт більше 20 хвилин був у стані клінічної смерті. Відновити повноцінну серцеву діяльність ніяк не вдавалося. Серце починало працювати, а через декілька хвилин знову виникала фібриляція шлуночків і знову боротьба за життя продовжувалася. Загалом проведено вісім дефібриляцій. Реаніматологам тільки через півгодини вдалося відновити серцеву діяльність та стабілізувати життєві функції пацієнта», – каже Наталія Матолінець.

Після успішної реанімаціі хворому провели коронаграфію (обстеження, яке дозволяє оцінити стан судин, серця)

У відділення реанімації хворого привезли без свідомості і на штучній вентиляції легень та з адреноміметичною підтримкою роботи серця.

Випадки, коли лікарям вдавалося виводити пацієнтів зі стану клінічної смерті, були і раніше. Але, як правило, після тривалої реанімації у них були ускладнення неврологічного характеру.

Іван Кіш вранці, 28 травня, опритомнів і у нього всі життєві показники стабільні. Він пам’ятає все, що з ним відбувалося напередодні до втрати свідомості, вільно розмовляє, рухає руками і ногами. Інші показники також у нормі. Пацієнт, за словами Наталії Матолінець, немає жодного прояву неврологічного дефіциту та без медикаментозної підтримки утримує серцево-судинну діяльність.

Чоловік розповів лікарям, що працює технічним працівником у Центрі легеневого здоров’я. Пішов у відпустку і важко фізично працював. До цього не мав проблем із серцем, але інколи у нього «стрибав» тиск. 

Декілька днів відчував біль за грудиною, але не звернув на це увагу, до лікарів по допомогу не звертався. «Швидку» рідні викликали лише тоді, коли йому вже стало дуже погано.






Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися