Василь ТЕРТЕКА і його машина
Львівщина

На Львівщині пасічник змайстрував електромобіль

14 червня 2020, 11:26
0
1
Сподобалось?
1

На Львівщині у Городку з’явився унікальний електромобіль. Він не схожий ні на одну з розрекламованих моделей. Адже новинку самотужки сконструював місцевий пасічник!

Затратив усього 1500 доларів

Василь Тертека – місцева знаменитість. Це йому належить диво-машина. З вигляду вона така мініатюрна! Але власник запевняє: для нього вона простора, все необхідне поміщає, ще й пасажира, крім водія, везе.

Чоловік – інвалід, має пасіку, що розташована за 25 кілометрів від Городка. Пробував їздити туди велосипедом, та, каже, важкувато. Тому задумався над тим, що пора б мати власну машину. Купити – дорого, та й обслуговувати, заправляти транспорт недешево. От і загорівся ідеєю сконструювати екологічний та економічний електромобіль.

Спершу пан Василь спробував відшукати корисну інформацію в Інтернеті. Та її виявилося зовсім обмаль. Тож вирішив діяти методом проб і помилок. Не користувався жодними чужими схемами, а все – від внутрішньої будови до зовнішнього вигляду – конструював самотужки.

На створення власного екотранспорту майстер витратив близько півтори тисячі доларів. У порівнянні із вартістю визнаних у світі електромобілів, це – копійки. Зізнається: кошти збирав протягом року. Частину деталей замовив через Інтернет, частину взяв у сусіда. Каркас змайстрував з надзвичайно легкої трубки, обшив його полікарбонатом, з якого роблять дашки, припасував до конструкції… велосипедні колеса. І за три тижні виїхав своїм дітищем на обкатку.

І пральну машинку має, яка скубе кури!

Електромашина Василя Тертеки дуже легка – важить всього 160 кілограмів. Це втричі менше, ніж заводський аналог. Символічно назвав її «Бджілка».

– Чим легша, тим далі заїде, – сміється майстер.

Завширшки вона – всього метр, завдовжки – два. Розганяється до 50 кілометрів на годину. Повної зарядки автомобілю вистачає на 120 км.

– Мені сто кілометрів обходяться всього у дві гривні. Кожен хотів би так їхати, – упевнений пан Василь.

Його технічній фантазії можна позаздрити. Бо є в господарстві Тертек і оригінальний плуг, аналогів якому не знайти, і пральна машина, яка сама кури скубе! Ідей для втілення чоловік має чимало.

– Та на мене депресія нападає, як нема що творити! – каже.

І береться до роботи.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися