У Львові 51-річна жінка з коронавірусом 33 дні пробула на апараті ШВЛ
Львівщина

У Львові 51-річна жінка з коронавірусом 33 дні пробула на апараті ШВЛ

10 червня 2020, 18:02
0
0
Сподобалось?
0

У Львові лікарям вдалося врятувати важку 51-річну пацієнтку з коронавірусом.

Про це інформує Zaxid.net.

Жінку госпіталізували до львівської обласної інфекційної лікарні понад місяць тому. У неї діагностували важку ковідну пневмонію і у критичному стані перевели на штучну вентиляцію легень. На ШВЛ вона пробула 33 дні, 10 червня була від’єднана від апарату і почала самостійно дихати.

Завідувач відділення інтенсивної терапії і реанімації Віктор Токарєв розповідає, що це перший випадок в лікарні такого тривалого перебування пацієнтки на ШВЛ. Деякі хворі також довго були на штучній вентиляції легень, але 51-річна львів’янка - найдовше.

«Спершу жінку госпіталізували до лікарні, де розпочали лікування, але через п’ять днів її стан не поліпшився і її перевели в реанімацію. Стабілізувати її стан не вдавалося і через день її перевели на ШВЛ. Впродовж двох тижнів стан пацієнтки був критичний, а тоді вона почала поволі одужувати», – каже Віктор Токарєв.

За його словами, зараз жінка при свідомості, самостійно дихає, але наразі залишається у відділенні інтенсивної терапії. Лікарі побоюються, щоб важка ковідна пневмонія не дала інших ускладнень, тому спостерігають за пацієнткою.

Зараз в інфекційній лікарні є 181 хворий: 128 пацієнтів з підтвердженим діагнозом Covid-19 і 53 – з підозрою. У відділенні інтенсивної терапії є семеро хворих і на ШВЛ – одна пацієнтка.

Фото на головній – лікар Віктор Токарєв після завершення ще одного важкого дня


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися