У Львові попрощалися із легендарним комбатом
Львівщина

У Львові попрощалися із легендарним комбатом

3 серпня 2020, 17:35
0
0
Сподобалось?
0

У Львові 3 серпня провели в останню путь легендарного командира батальйону "Аратта", заступника командувача Української добровольчої армії Андрія Гергерта (позивний "Червень").

42-річний захисник України помер 1 серпня після важкої хвороби. Як раніше анонсували побратими військового, його поховали на Личаківському цвинтарі, пише OBOZREVATEL.

У батальйоні "Аратта" підкреслили, що похованню передувало дводенне прощання. Зокрема, 2 серпня в Домі воїна у Львові відбулося заупокійне богослужіння. Перед будівлею вишикувалася черга бажаючих провести в останню путь "Червня", там також пройшла поминальна панахида. Труна з тілом Гергерта стояла в будинку всю ніч, водночас двері закривати не стали: квіти й вінки до труни загиблого воїна люди несли до ранку 3 серпня.

Траурна церемонія пройшла в гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Попрощатися із легендарним комбатом прийшли сотні людей – рідні, друзі, побратими та просто небайдужі земляки.

"Пасіонарій, який за будь-яких обставин вірив у перемогу України. Він робив усе можливе для цього. Я познайомився з ним наприкінці 14-го в Маріуполі й одразу ж потрапив у магнітне поле його завзятості та готовності воювати з ворогом до остаточної перемоги. До того ж не тільки на полі бою. А й у медійному просторі. В політичному. В юридичному", – висловив сум із приводу тяжкої втрати "Червня" журналіст Андрій Цаплієнко.

Він пригадав, як у 2018 році військовий давав свідчення поліції англійського острова Гернсі щодо причетності росіян до загибелі волонтера УДА, жителя Гернсі Мікуса Альпса. А тепер, підкреслив Цаплієнко, швидкоплинна хвороба просто вбила комбата.

"Такі люди, як Андрій, на вагу золота. Єдине, що ми можемо зробити, – це допомогти його родині. Без чоловіка залишилась дружина Надійка. Без батька – четверо діточок", – додав журналіст, закликавши підтримати родину загиблого захисника України.

Співчуття близьким та рідним заступника командира Української добровольчої армії Андрія Гергерта від громади міста висловив також мер Львова Андрій Садовий.

У Львові попрощалися із Андрієм Гергертом
Прощання з Андрієм Гергертом у Львові
Прощання з Андрієм Гергертом
Прощання з "Червнем"
Андрія Гергерта поховали на Личаківському цвинтарі у Львові


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися