Помер перший мер Львова
Львівщина

Помер перший мер Львова

28 серпня 2020, 10:58
0
0
Сподобалось?
0

27 серпня у віці 72 роки помер перший мер Львова за часів незалежної України, кандидат технічних наук, політик, публіцист, письменник Василь Шпіцер.

Співчуття з приводу смерті Василя Шпіцера висловив чинний міський голова Львова Андрій Садовий у Фейсбуку.

"Відійшов у вічність перший міський голова Львова Василь Шпіцер. Велика втрата для рідних та всієї громади міста. Василь Іванович, як справжній батько, завжди відчував настрої львів’ян, щиро вболівав за наше місто та Україну. Ми всією громадою кажемо "Дякую!" за щирість, твердість та мудрість. Вічна пам’ять!", – зазначив мер Львова.

28 серпня у церкві Пресвятої Трійці на вул. Тершаківців о 19:00 відбудеться парастас. Наступного дня, у суботу, у тій же церкві з 10:00 до 12:00 триватиме церемонія прощання з колишнім мером Львова, а о 12:00 траурний хід з тілом вирушить до Личаківського цвинтаря, де поховають Василя Шпіцера.

Зазначимо, що колишній мер Львова Василь Шпіцер народився у 1947 році у селі Нижня Лукавиця Стрийського району Львівської області. Він закінчив Національний університет "Львівська політехніка" за фахом – інженер електронної техніки, навчався в аспірантурі Московського авіаційного інституту. Працював інженером Львівського науково-дослідного радіотехнічного інституту. Є автором та співавтором понад 50 наукових робіт, зокрема і 25 винаходів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися