Вагітні львів'янки готують позов до суду: що вимагають
Львівщина

Вагітні львів'янки готують позов до суду: що вимагають

9 вересня 2020, 20:01
0
0
Сподобалось?
0

Вагітні львів’янки готують позов до суду, аби у Львові під час пандемії дозволили партнерські пологи.

Про це Суспільному розповіла доула Олена Дуда. Від початку карантину в області жінкам заборонили брати з собою родичів або інших супутників у пологовий.

У присутності свого чоловіка народжувати хотіла Дана Каночкіна. Це її другі пологи. При перших – чоловік був присутнім, а цього разу лікарі заборонили.

«Я, наприклад, перший раз народжувала не сама, то для мене це паніка, який би не був лікар — я йому не довіряю. Це ж не сам процес родити. Родити, то не проблема, є ще відрізок часу, а є час, коли світ не милий і тобі потрібно, щоб хтось тобі дав руку, прийшов, підійшов, хоч щось, щоби хтось був біля тебе з твоїх рідних», – розповідає Дана Каночкіна.

Тимчасово заборонені партнерські пологи в усіх пологових Львівщини, каже директор обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис. Таке рішення прийняли на засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій. Усе, аби мінімізувати контакти у медзакладі.

«Ми прирівнювали партнерські пологи, умовно кажучи, до тих аналогічних критеріїв, що планова госпіталізація, і тому прийняли таке рішення. Медичний персонал проходить всі необхідні дослідження згідно з рекомендаціями МОЗ. Опорні два рази на місяць, усі інші раз на місяць», — каже Орест Чемерис.

За словами доули Олени Дуди, партнерські пологи потрібні. Жінкам так легше народжувати.

«Якщо жінка мала при пологах безперервну партнерську підтримку, їй менше було потрібно втручань на 10%. Менше використання щипців на 25%. Менше кесарських розтинів на 30%. Жінки були більше задоволені своїми пологами», — каже доула.

Олена Дуда вже створила групу, де жінки обговорюють заборону партнерських пологів. Вони вже готують колективний позов до суду, аби на Львівщині знову дозволили партнерські пологи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися