У Львові хірурги видалили дитині кісту, яка перекривала гортань і не давала дихати
Львівщина

У Львові хірурги видалили дитині кісту, яка перекривала гортань і не давала дихати

15 вересня 2020, 13:23
0
0
Сподобалось?
0

Львівські хірурги прооперували 13-річного жителя Турківщини із вродженою кістою гортані.

У львівській обласній лікарні «ОХМАТДИТ» успішно прооперували 13-річного Юрія з Турківського району, повідомляє Zaxid.net.

Медики діагностували у підлітка надзвичайно рідкісну патологію – ларингоцелє, іншими словами, вроджену кісту гортані. Вона майже на 90% перекривала гортань, ускладнювала дихання і загрожувала життю хлопця. Варто зазначити, що за останні 20 років лікарі ОХМАТДИТу таке захворювання оперували вперше.

Це захворювання у підлітка виявили коли йому було 7 років. Тоді медики запропонували оперативне втручання, однак батьки від операції відмовилися. До лікарів вони звернулися лише тоді, коли сину стало важко дихати.

«Кіста росте повільно і хлопець звикав до того рівня дихання, яке у нього було. Коли він приїхав до лікарні, простір гортані у нього вже був перекритий майже на 90%. Кіста за розміром нагадувала велику аличу. Хлопець скаржився на утруднене дихання, сильну охриплість голосу, хропіння та утвір на шиї», – пояснює завідувач відділення дитячої отоларингології ОХМАТДИТу Федір Юрочко.

За словами лікаря, така вроджена патологія у дітей є вкрай рідко. Забрати кісту отоларингологи вирішили через горло.Операція тривала майже годину. Уже наступного дня у Юрія суттєво поліпшилися дихання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися