Львівські хірурги видалили легеню немовляті без розрізів
Львівщина

Львівські хірурги видалили легеню немовляті без розрізів

7 жовтня 2020, 14:43
0
0
Сподобалось?
0

Вперше у Львові лікарі обласної дитячій лікарні ОХМАТДИТ видалили 8-місячному хлопчику з Миколаївського району праву легеню торакоскопічно, тобто через невеликі проколи. Такий спосіб операції для маленької дитини є менш травматичним. Досі такі операції проводили нечасто, всього декілька на рік і оперувались через відкритий розріз.

Як інформує ZAXID.NET, дитина народилася з вродженою аномалією – права легеня у нього була недорозвинута. І її терміново потрібно було видалити, адже в маленького могла виникнути легенева гіпертензія, він мав би згодом і кардіологічні проблеми.

За словами завідувача Центру мініінвазивної хірургії ОХМАТДИТу Андрія Дворакевича, така патологія у дітей зустрічається нечасто.

"Досі у нас оперували таких дітей через відкритий доступ, нині вперше прооперували торакоскопічно, через невеликі проколи. Для маленьких дітей це менш травматично, що дуже важливо", – каже Андрій Дворакевич.

Операція з видалення легені тривала чотири години. За словами торакального хірурга Романа Ковальського, така операція є однією з найскладніших в торакальній хірургії. Її за складністю можна прирівняти до операцій на серці. Спочатку легеню виділили всю в плевральній порожнині: від’єднали від бронхів, судин, серця, легеневих вен, легеневої артерії. І все це робили всередині, через отвори і спостерігали за діями на моніторі. А коли вже легеня була повністю вільна, її витягнули.

Діти після таких оперативних втручань, за словами лікарів, нормально живуть, займаються спортом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися