У Львові викладач пожертвував свою річну зарплату на кисневий концентратор для хворих
Львівщина

У Львові викладач пожертвував свою річну зарплату на кисневий концентратор для хворих

18 грудня 2020, 09:33
0
0
Сподобалось?
0

Викладач, доцент кафедри будівельних конструкцій Львівського національного аграрного університету Роман Шмиг два тижні тому віддав власну річну зарплату голови профспілки університету на придбання медичного концентратора. Загалом чоловік пожертвував у благодійний фонд 1 400 доларів, а це в межах 40 тисяч гривень. 

Про це пише Тvoemisto.tv.

За його словами, ідею допомоги чоловік виношував давно.

«Розумів, що потреб і збірок у Львові є багато і мої 100 гривень не матимуть великого сенсу. Тож вирішив, що складатиму заробітну плату голови профспілки. Щомісяця гроші міняв на долари, думав, що так краще і вигідніше і за рік наскладав 1 400 доларів», – каже Роман Шмиг.

Чоловік зізнається, що хотів це зробити тихо, аби ніхто не дізнався. Він довго шукав, кому можна було б допомогти, але боявся натрапити на шахраїв. Та коли побачив інформацію на сторінці Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, що Благодійний фонд Андрея Шептицького збирає кошти на закупівлю концентраторів для хворих на Covid-19, вирішив віддати гроші туди.

Як розповіла голова комісії у Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я сестра Севастіяна Карвацька, загалом вони вже зібрали 4 медичні концентратори і на цьому не зупинятимуться.

Зараз 4 медичні концентратори знаходяться у користуванні потребуючих. Одним користується лікарка, другим – старенька сестра-монахиня, решта два – у людей, які перші зателефонували з проханням.

За словами сестри Севастіяни, для того, щоб взяти в них концентратор, людям потрібно зателефонувати до комісії та домовитися. Якщо концентратор вільний, зі собою варто мати скерування від лікаря, що пацієнтові справді потрібно продовжити кисневу терапію.

«Тоді людина приїжджає у нашу патріаршу курію, з нею укладаємо договір оренди кисневого концентратора (зазвичай, на 2 тижні) і вона забирає безкоштовно додому», – додає сестра Севастіяна Карвацька.

При поверненні концентратор обробляють, міняють фільтри. Зараз збірка на медичні концентратори продовжується, адже і в комісію, і до сестри Севастіяни надходить чимало дзвінків з проханням взяти в користування концентратори.

«Хочемо закупити ще більше концентраторів, але зараз збірка майже не поновлюється. За вихідні було дуже багато дзвінків від людей, які потребують концентраторів. Але не лише з Львівщини, а й з Миколаєва, Тернопільщини, Бердичева. Найперше, коли назбираємо гроші на ще один концентратор, його передамо в оренду дитині з легеневою гіпертензією у Бердичеві. Вона його дуже потребує», – розповідає сестра.

Тим, хто готові допомогти, варто звернутися за телефонами: 050 417 35 60 (Мирослава Полець), 067 253 01 92 (сестра Севастіяна Карвацька).

Реквізити для допомоги:

5168 7554 1863 2598 – картка на ім’я Карвацька Іванна (сестра Севастіяна)

Або благодійний фонд імені Митрополита Андрея Шептицького

Код ЄДРПОУ 25242419

IBAN UA 40 325365 0000002600906368293 (р/р 2600906368293) в ПАТ «Кредобанк»

МФО 325365

Призначення платежу: «Благодійна допомога на статутну діяльність».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися