У Львові від коронавірусу помер проректор католицького університету
Львівщина

У Львові від коронавірусу помер проректор католицького університету

21 грудня 2020, 09:27
0
0
Сподобалось?
0

Від ускладнень перебігу коронавірусної хвороби помер 53-річний професор, проректор Українського католицького університету (УКУ) з наукової роботи, історик Ігор Скочиляс.

«Через ускладнення перебігу коронавірусного захворювання передчасно помер професор Ігор Скочиляс, доктор історичних наук, завідувач кафедри історії Гуманітарного факультету Українського католицького університету, керівник Центру релігійної культури, ініціатор і натхненник дослідницької програми «Київське християнство», проректор УКУ з наукової роботи (2016- 2020)», - повідомляють в УКУ.

Науковець перебував у шпиталі, куди потрапив після зараження коронавірусом. Довгий час перебував у реанімації у важкому стані. Коронавірусна хвороба викликала у нього тромбофлебіт легень.

Ігор Скочиляс був завідувачем кафедри історії УКУ, фахівцем українсько-польської тематики, ініціатором дослідження складних тем щодо українсько-польського протистояння у роки Другої світової війни, зокрема Волинської трагедії. Він вивчав сучасну релігійну культуру та східне християнство в Україні, унійну ідею та інституційні історії Київської митрополії. Професор був одним з ініціаторів відновлення українських цвинтарів у Польщі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися