На Львівщині журналіста прив’язали до лісовоза і били по голові
Львівщина

На Львівщині журналіста прив’язали до лісовоза і били по голові

29 грудня 2020, 18:53
0
0
Сподобалось?
0

Неподалік села Лавочне Сколівського району, що на Львівщині, між журналістом та працівниками лісогосподарства виник конфлікт.

23 грудня 44-річний журналіст заявив, що близько 10:30 у лісовому масиві чотири працівники лісгосподарства побили його. У свою чергу один із лісорубів заявив, що журналіст під час сутички вистрілив йому у ногу з травматичного пістолета. Про це сьогодні, 29 грудня, повідомила пресслужба поліції Львівської області

Як розповів місцевий журналіст Володимир Явдик зі слів свого колеги Василя Василитина, котрий потрапив у конфлікт, сутичка виникла через те, що чоловік зупинив лісовоз, представився журналістом і почав знімати його на відео.

«Василитин Василь почув, що їдуть лісовози і побіг на дорогу, подзвонив на 102 і повідомив жителів села. З лісовоза вийшли четверо здорових чоловіків і почали бити Василя по голові. Василь втратив свідомість, а пізніше переконавшись, що Василь непритомний почали його обшукувати і викрали мобільний телефон, на який потерпілий Василь вів відеозйомку і викрали ще 5000 грн, які були в чехлі телефона», - розповів на своїй сторінці у Facebook Володимир Явдик.

За його словами, лісоруби на цьому не зупинились і продовжили бити журналіста.

«Підняли безпритомного журналіста і прив'язали буксировочним грубим пасом до бампера лісовоза. Василь почав приходити в себе уже прив'язаний пасом до бампера лісовоза, і вони знову продовжували його катувати, бити по голові. Василь безсилий відбивався, а дальше найстрашніше - катівники сіли в лісовоз і почали рухатись з прив'язаним до бампера чоловіком. Але зразу на дорогу вибігли жителі села Лавочне, дружина Василя і зупинили цей лісовоз», - розповідає колега журналіста.

За словами потерпілого, місцеві мешканці намагались визволити його, але їм не вдалось, адже лісоруби погрожували всіх побити.

На місце події приїхала поліція і бригада швидкої, яка надала допомогу журналісту.

«Лікарі сказали, що Василитин Василь у важкому стані і ми його не залишим, забераєм його до лікарні. В цей час приїхав головний представник лісгоспу і давай все розрулювати.Щось там придумали, що Василь когось там травмував, якогось нетверезого лісоруба, лікарі оглянули лісоруба і побоїв не виявили. Було видно і зрозуміло не озброєним оком, що поліція була на стороні чорних лісорубів», - розповідає Володимир Явдик з посиланням на слова потерпілого.

поліції кажуть, що до них у свою чергу звернувся один з лісорубів, який заявив, що журналіст під час сутички вистрілив йому у ногу з травматичного пістолета.

«Поліцейські Львівщини встановлюють обставини конфлікту між журналістом та працівниками лісогосподарства», - розповіли у пресслужбі поліції Львівщини.

За цим фактом поліція відкрила три кримінальні провадження за статтями: «Хуліганство», «Умисне легке тілесне ушкодження» і «Погроза або насильство щодо журналіста». Також правоохоронці  призначили експертизи і проводять досудові розслідування.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися