На Львівщині газовики хотіли стягнути з пенсіонера 117 тисяч вигаданого боргу
Львівщина

На Львівщині газовики хотіли стягнути з пенсіонера 117 тисяч вигаданого боргу

31 січня 2021, 11:54
0
0
Сподобалось?
0

Навколо львівських газовиків розгорівся скандал. На них поскаржився пенсіонер із села Підгірці Стрийського району. Каже, йому біда, бо звідкись взялося аж 117 тисяч гривень боргу. З уявною сумою він був не згоден, тож зі скаргою дійшов аж до Києва. У столиці дідуся почули.

Усе почалося з того, що старий лічильник, котрий стояв у хатині Богдана Пристаюка, працівники «Львівгазу» забрали на повірку. Актом засвідчили: він у справному стані. Та через місяць, як сніг на голову, дідусь отримав повідомлення, мовляв, було виявлено несанкціоноване втручання в роботу приладу обліку, на яке вказує відсутність нижньої частини заводської пломби… Словом, вирішили донарахувати пенсіонерові начебто спожитих 12 тисяч кубометрів газу. Для дідуся, який звик економити блакитне паливо – цифра величезна, а сума, в яку вилилося те «донарахування», взагалі фантастична. Адже мова про 117,4 тисячі гривень!

Рідні діда Богдана почали шукати правди по інстанціях. Та газовики наполягали на своєму – борг має погасити. Син Володимир запевняє: на сім’ю почали чинити тиск. От він і написав скаргу до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у галузях енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Розповів, що інспектори компанії вже кілька років не проводили повірку лічильника, хоч зобов’язані були це робити відповідно до законодавства. Саме тому нарахування боргу вважає незаконним. У столиці скаржників почули й зобов’язали «Львівгаз» врегулювати конфлікт, постановивши: підстав для нарахування необлікованих кубометрів газу немає!

Це не перше нарікання на роботу цієї компанії. Свого часу Антимонопольний комітет оштрафував «Львівгаз» на 13 мільйонів гривень через донарахування побутовим споживачам плати за газ, що була вищою за показники лічильників. Цю справу ще розглядають в апеляційному суді.

Зважаючи на нові драконівські тарифи, подібні справи стануть частіше розглядатися в усіх областях. Адже люди втомилися мовчати і платити за ненадані послуги.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися