Важкохворий малюк з Львівщини потребує операції за 5 мільйонів
Львівщина

Важкохворий малюк з Львівщини потребує операції за 5 мільйонів

1 березня 2021, 17:18
0
0
Сподобалось?
0

БФ «Крила надії» оголосив терміновий збір грошей на порятунок п’ятимісячного хлопчика з Львівщини, у якого діагностували рідкісне генетичне захворювання крові – гемофагоцитарний лімфогістіоцитоз. Єдиний спосіб врятувати дитину – терміново провести пересадку кісткового мозку від неродинного донора. Для його порятунку уже вдалося зібрати мільйон гривень, проте загалом треба більше п'яти мільйонів.

Про це пише Захід.net.

У дитини є шанс побороти важке захворювання і допомогти маленькому хлопчику береться Університетська клініка Верони (Італія). Але потрібна чимала сума грошей, яку зібрати родині хлопчика самотужки нереально. Загалом потрібно 5,3 млн. грн (155 тис. євро).

Сама операція з трансплантації кісткового мозку від неродинного донора, як повідомила директорка благодійного фонду Наталія Ліпська, коштує 145 тис. євро, ще 10 тис. євро потрібно родині на проживання і харчування, адже вони у Вероні пробудуть тривалий час, від півроку до року.

«Єдина клініка у світі, що зможе це забезпечити – Університетська клініка Верони та професор Сімоне Чезаро, який займається лікуванням саме такої патології, як у нашого підопічного. Олексійка там готові прийняти за двох умов: передоплата всієї суми та стабільний стан дитини. Для порятунку Олексійка потрібно 155 тис. євро. Наразі зібрано 22% від потрібної суми. Часу обмаль», – повідомляють у БФ «Крила надії».

За два тижні, відколи оголосили збір грошей на порятунок хлопчика, відгукнулося понад 6200 благодійників. Спільними зусиллями станом на 14:00 1 березня вдалося зібрати 1,2 млн грн.

У батьків Олексійка вже були втрати – померли двоє старших дітей, тому вони благають усіх небайдужих людей допомогти їм врятувати сина.

Хлопчик зараз у лікарні. Лікарям Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру вдалося стабілізувати стан Олексія, але йому терміново потрібна трансплантація кісткового мозку.

Патологія, яка є у хлопчика, зустрічається вкрай рідко. В Україні одна дитина з таким діагнозом народжується раз на рік або раз на два роки. І діти, яким вчасно поставили діагноз і провели трансплантацію кісткового мозку, в Україні живуть.

Реквізити для допомоги Олексійкові:

5169330519980178 - карта Приватбанк

IBAN UA733052990000026005041005761 код ЄДРПОУ 35620901 - для переказу з інших банків


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися