У Львові медики повернули до життя 30-річного чоловіка, у якого була клінічна смерть
Львівщина

У Львові медики повернули до життя 30-річного чоловіка, у якого була клінічна смерть

8 березня 2021, 15:08
0
0
Сподобалось?
0

У Львові медики швидкої врятували пацієнта, який перебував у стані клінічної смерті. 30-річний чоловік після судом перестав дихати і подавати ознаки життя.

Про це повідомляє Львівський обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф.

Повертаючись із попереднього виклику, бригада швидкої дорогою отримала новий виклик "стан після судом, чоловік 30 років".

"Коли приїхали на місце виклику, то й не підозрювали, що нас чекає. В під’їзді нашу бригаду зустріла перелякана сестра потерпілого, сказала, що він не дихає. Чоловік лежав на кухонному кутку, у нього були відсутні дихання, пульс, розширені зіниці, які не реагували на світло. Були встановлені ознаки клінічної смерті. Ми переклали його на підлогу й негайно розпочали реанімаційні заходи", - розповідає лікарка бригади Маріанна Купранець.

Медики проводили по протоколу реанімацію недефібриляційного ритму із введенням кожні три хвилини адреналіну і непрямим масажем серця та штучною вентиляцією легень.

"На 15-й хвилині реанімації з’явилось поодиноке дихання і пульс. Ухвалили рішення везти чоловіка до реанімації. Повідомили центральну диспетчерську, що за життєвими показами ми повеземо його у 8 лікарню, бо мали б везти у ЛШМД, проте це інший кінець міста, а часу у нас обмаль. Тож попросили диспетчерів, аби вони повідомили 8 лікарню, що ми веземо чоловіка в тяжкому стані. За якихось 3-4 хвилини наш водій домчав до місця призначення. Там нас уже зустрічала реанімаційна бригада у повному складі", – розповідає Маріанна Купранець. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися