На Львівщині 20-річний хлопець розтрощив майже 60 могил
Львівщина

На Львівщині 20-річний хлопець розтрощив майже 60 могил

8 липня 2021, 12:57
0
-4
Сподобалось?
-4

У Стрию, що на Львівщині, 20-річний місцевий мешканець на міському кладовищі, що на вул. Нижанківського, розтрощив 59 хрестів та пам’ятників на могилах січових стрільців.

Про інцидент поліція дізналась сьогодні, 8 липня, о 06:30 ранку.

"За вказаною адресою негайно виїхала група реагування патрульної поліції. Під час обстеження території цвинтара правоохоронці помітили чоловіка, який саме намагався повалити один з хрестів на місці поховання січових стрільців", - повідомили у пресслужбі поліції Львівщини.

Побачивши поліцейських, молодик намагався втекти, проте правоохоронці наздогнали його та затримали. Він виявився 20-річним жителем Стрия.

Як попередньо встановили правоохоронці, загалом чоловік пошкодив 59 намогильних хрестів та пам’ятників.

За словами мера Стрия Олега Канівця, затриманий був у неадекватному стані, ймовірно, під дією наркотиків чи алкоголю, інформує ZAXID.NET. Він понищив лише могили січових стрільців, тож мер розцінює це як провокацію.

"Цього чоловіка міг хтось спонукати до таких дій. Тому я попросив долучитися до розслідування Службу безпеки", – сказав Олег Канівець.

Наразі затриманий не пояснив своїх дій. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.297 (Осквернення або руйнування могили борців за незалежність України) Кримінального кодексу України.

За скоєне 20-річному хлопцеві загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися