У Львові на асфальті біля пологового знайшли немовля
Львівщина

У Львові на асфальті біля пологового знайшли немовля

21 липня 2021, 09:51
0
0
Сподобалось?
0

У Львові вночі під паркан пологового підкинули новонароджену дитину. Дівчинка лежала на асфальті, загорнута лише в рушник, та голосно кричала. Знайшов її охоронець пологового. Жодних речей чи записки біля немовляти не було. Лікарі кажуть, дитина доношена, але з переохолодженням. 

Як вона почувається зараз і що з малечею буде далі, - йдеться в сюжеті ТСН.

Гучний дитячий плач о пів на четверту ранку почув охоронець пологового і одразу вийшов на вулицю. А там знайшов загорнуту у рушник новонароджену дитину. Пуповина була не перев’язана і кровоточила.

Якби охоронець не почув плач, дівчинка могла загинути від переохолодження, кажуть лікарі. Адже вночі було холодно і падав дощ, а на крихітці, крім рушника, нічого не було. Медики кажуть, що складається таке враження, що дитина народжена десь буквально до 2 годин перед тим як її знайшли.

Немовля, кажуть медсестри, добре їсть і спить, характер показує лише час до часу.

За фактом залишення дитини в небезпеці поліція відкрила провадження. Нині розшукує маму, якій загрожує до 2 років в’язниці.

В клініці є "вікно життя", він спрацьовує, коли залишають дитину. Якби породілля поклала немовля сюди, ніхто б її не розшукував, і дівчинка одразу потрапила б до лікарів.  За це її ніхто не буде переслідувати. За понад 4 роки роботи сюди принесли вже шість немовлят. Всіх згодом всиновили. Буває так що, що матері, які залишають дітей,  пишуть записки і просять, звичайно,  знайти хороших батьків для дитини. Вказують вік дитини, буває що і речі лишають біля неї.

Востаннє сигнал тривоги спрацював у травні, коли сюди поклали 5-денного хлопчика і записку з вибаченням. Малюка назвали Юрком. НІ за ним, ні за його попередниками мами так і не поверталися.

Що буде з маленькою Лілею - так поки що назвали немовля, вирішуватиме служба у справах дітей.

Охоронець Микола Різник, який знайшов крихітку, каже, що взяв би дитину. Він сам виховує двох дітей, його дружина померла.

Але поки найближчі тижні дівчинка проведе у лікарні на обстеженні. А через два місяці, якщо не знайдуться її родичі, соцслужби чекають на тих, хто готовий вдочерити маленьку Лілю.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися