У Львові провели складну операцію із реконструкції обличчя
Львівщина

У Львові провели складну операцію із реконструкції обличчя

15 серпня 2021, 13:15
0
0
Сподобалось?
0

У Львові медики вперше в Україні провели складну поєднану ортогнатично-артропластичну операцію з реконструкції обличчя. Вона тривала аж 12 годин. 

Про це повідомили в Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова. 

Пацієнтом став 20-річний хлопець, який у віці 5 років потрапив у ДТП. У нього діагностували нейротравму та переломи нижніх кінцівок. Проте тоді медики не помітили перелому нижньої щелепи. Через це хлопець не міг широко відкрити рот, йому було важко жувати та він погано спав вночі.

"До нашої лікарні хлопець звернувся з ускладненнями після невдалого попереднього лікування. Діагноз – деформуючий остеартроз лівої та кістковий анкілоз правої суглобової головки. Простішими словами – давня травма призвела до хронічного захворювання суглобів із практично цілковитою їхньою нерухомістю. Після попередньої консультації провели ортодонтичну підготовку до складної операції. Виготовили ортогнатичний план в лабораторії Eurosplint та протези індивідуальних суглобів", - повідомили медики. 

Складна операція тривала 12 годин. Її метою було повернути щелепи у правильне положення та відновити деформовані суглоби.

"Для цього спеціалісти усунули розростання кісткової тканини, що заважало при відкриванні рота, розташували спочатку скронево-нижньощелепові суглоби, потім допереду висунули верхні щелепи та підборіддя", - йдеться у повідомленні. 

У Львові операцію медики щелепно-лицевої хірургії провели спільно з литовським колегою Сімонасом Грібаускасом, який вже неодноразово проводив такі втручання.

"Всього через кілька днів вигляд обличчя пацієнта - змінився! Тепер хлопець зможе забути про постійний дискомфорт та не відчуватиме труднощів рухах щелепою", - повідомили медики. 



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися