Студентки врятували чоловіка, у якого двічі зупинилося серце
Львівщина

Студентки врятували чоловіка, у якого двічі зупинилося серце

24 вересня 2021, 20:13
0
0
Сподобалось?
0

Дві студентки 6 курсу Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького допомогли врятувати чоловіка, у якого зупинилося серце у трамваї. 

Про це повідомили  у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького на сторінці у Фейсбуку

Христина Библик та Єлизавета Шепель після занять 22 вересня їхали трамваєм № 2, коли раптом одному із пасажирів стало погано — він почав втрачати свідомість. Дівчата зрозуміли, що у чоловіка проблеми із серцем. За допомогою кількох пасажирів, що були поруч, хворого поклали на підлогу і почали його реанімувати.

Єлизавета Шепель розповіла, що за порадою викладачів університету завжди возила із собою маску-клапан для штучного дихання. Під час проведення серцево-легеневої реанімації в трамваї він став у пригоді.

“Саму процедуру штучного дихання проводила Христина Библик, закритий масаж серця допомагав робити ще один пасажир — молодий хлопець, що мав достатньо сил ритмічно давити на грудну клітину пацієнта. Дівчата кажуть, що реанімаційні заходи проводили десь хвилин 10, поки не приїхала швидка. За цей час у чоловіка серце зупинялося двічі”, — розповідають у пресслужбі університету.

Чоловіка доправили в реанімаційне відділення Львівської обласної клінічної лікарні, де його стан вдалося стабілізувати. На думку завідувача анестезіолого-реанімаційним відділенням № 1 Олега Півня, врятувати життя пацієнтові вдалося передусім завдяки професійним діям дівчатам, що надавали невідкладну допомогу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися