91-річна українка з стовідсотковим ураженням легень поборола коронавірус
Львівщина

91-річна українка з стовідсотковим ураженням легень поборола коронавірус

29 жовтня 2021, 10:24
0
0
Сподобалось?
0

У Львові від коронавірусу одужала 91-річна Софія Голдак. У жінки було стовідсоткове ураження легень. 10 днів вона пролежала під кисневою маскою в лікарні. Потім іще місяць провела вдома з кисневим концентратором. І от тиждень тому нарешті його зняла. Жінка перемозі над недугою завдячує вакцинації та оптимізму.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Бабці просто в один вечір стало дуже зле. Її стало трусити, міряємо температуру, температура просто на очах починає підійматися до 39. Перші дні лікувалася вдома, далі її забрали до лікарні. Онука Марта була поруч із бабусею весь час. А заодно й санітаркою для всієї палати.

Пані Софія була повністю вакцинована. Але, пригадує, коли йшла на щеплення, серйозних сподівань на вакцину в неї не було.

Завідувачка одного з інфекційних відділень Наталія Ралець каже - вакциновані, зокрема й літні люди, хворіють украй рідко. Та й перебіг недуги мають геть інший.

Окрім вакцинації, є ще ціла низка чинників, які можуть упливати на легке одужання - як швидко після появи симптомів звернулися до лікарів, чи мали якісь супутні захворювання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися