У Львові німецький хірург безкоштовно прооперує 20 дітей з вродженими вадами
Львівщина

У Львові німецький хірург безкоштовно прооперує 20 дітей з вродженими вадами

17 листопада 2021, 09:44
0
0
Сподобалось?
0

До Львова приїхав німецький пластичний хірург Клаус Екснер, аби безкоштовно прооперувати дітей із різними вродженими і набутими вадами. Спільно з медиками 8-ої міської клінічної лікарні Львова хірург проведе операції 20 дітям. 

Про це Суспільному повідомив Клаус Екснер.

Спершу німецький хірург Клаус Екснер проконсультував близько 40 дітей з різних областей України. З них хірург відібрав 20 дітей. Серед них донька Марії Чолій. Дівчинці один рік і вісім місяців. Вона має опущення верхньої повіки і потребує кількох операцій.

"Нам сказали, що сюди приїжджає з Німеччини добрий хірург, що він провів вже багато операцій, більше 200. І я приїхала у вересні і записала доньку", — каже мама пацієнтки Марія Чолій.

Сьогодні, 15 листопада, німецький хірург разом із бригадою лікарів 8-ої міської клінічної лікарні провів дівчинці першу операцію.

"В неї є опущення двох повік верхніх, є очна щілина звужена, зменшена. І зараз зробили цей етап, щоб збільшити очну щілину, а потім буде другий етап – це корекція повіки, щоб підняти повіку ще, бо зараз вона не може відкрити очі. З Клаусом Екснером працювати завжди легко, доступно. Він дуже добре вміє пояснити, показати. Він добрий вчитель", — каже лікар опікового відділення 8-ї міської клінічної лікарні Тарас Фармага.

Лікарі виправляють вроджені, а також післяопікові вади. За три дні німецький хірург хоче прооперувати 20 дітей з десяти областей України.

"Приблизно десять дітей потребують повторних операцій, тому що важко визначити, як м’яз працює. Він може або слабо дотягувати, або сильно, то потрібно через декілька місяців провести повторні операції. Є спеціальні нитки, щоб можна було послабити м’яз чи натягнути", — каже завідувач опікового відділення 8-ї міської клінічної лікарні Василь Савчин.

Клаус Екснер приїжджає до Львова вчотирнадцяте. За весь час лікар оглянув і проконсультував 600 дітей. З них 300 — прооперували.

"Я щасливий, що вдалося приїхати і все організувати, незважаючи на такий складний період з коронавірусом. Нам вдалося показати, що існує не тільки COVID, адже існують діти, які мають різні проблеми. Сподіваюся, нам вдасться їм допомогти і змінити їхнє життя", — каже Клаус Екснер.

Наступний візит німецький хірург планує навесні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися