У Львові лікарі врятували жінку з донечкою, яких обстріляли під Гостомелем
Львівщина

У Львові лікарі врятували жінку з донечкою, яких обстріляли під Гостомелем

31 березня 2022, 18:53
0
0
Сподобалось?
0

Лікарі Першого медичного територіального об’єднання Львова врятували та жінку та її 10-місячну доньку, які отримали осколкові поранення під час евакуації зі свого села на Київщині.

Про це повідомляє Перше ТМО.

«Люблю тебе. По нас стріляють…» – останнє, що встигла сказати дружина коханому Артему телефоном. За кілька годин до того чоловік посадив Лесю та крихітну донечку у авто з друзями у Демидові на Київщині, аби вони врятувалися. Сам залишився допомагати з евакуацією місцевих. Далі зв’язок обірвався», – розповідають лікарі.

Авто обстріляли під Гостомелем. З шести пасажирів вдалося вижити лише трьом: Лесі та двом діткам. Троє друзів загинули на місці. Леся ледь встигла вибратися з палаючої автівки і дістати звідти свою малечу та 3-річного сина подруги. У неї – вогнепальне поранення кисті руки, у 10-місячної Кіри – три осколки у ніжці, хлопчик не постраждав.

Жінку з дітьми прихистила сім’я із сусідньої Гаврилівки. Під звуки сирен вони просиділи всю ніч у підвалі, а зранку рятувальники забрали їх у Бородянку, де жінці та дівчинці надали першу медичну допомогу

Через 10 днів після обстрілу жінка з дітьми приїхала до Львова і звернулася за допомогою у Перше ТМО. У дитячій лікарні Кіра проходить інтенсивне антибактеріальне лікування, протизапальну терапію, їй обробляють рани. На щастя, уламки не загрожують життю дитини і не завдадуть шкоди руху стопи і росту дитини у майбутньому.

У 8-лікарні нашого медоб’єднання лікарі роблять усе можливе, аби Лесі зберегти функцію кисті, кістки якої розтрощені. Одного пальця немає. Попереду – низка операцій для відновлення функцій руки.

У Львові Леся з донечкою зустрілися з чоловіком та батьком Артемом, який до цього залишився під Києвом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися