На Львівщині відомого підприємця і журналіста підозрюють у розкраданні гуманітарки
Львівщина

На Львівщині відомого підприємця і журналіста підозрюють у розкраданні гуманітарки

5 травня 2022, 21:46
0
-1
Сподобалось?
-1

Співробітники СБУ у Львівській області затримали президента Міжнародного Інвестиційного Офісу, колишнього голову Управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації у 2016-2021 роках Романа Матиса і головного редактора скандального видання Mind.UA Євгена Шпитка.

Про це повідомляє lviv.media.

Їх звинувачують у незаконному використанні гуманітарної допомоги, благодійних пожертв і безоплатної допомоги. Справа розслідується в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України.

Роман Матис і Євген Шпитко продавали гуманітарку і спорядження для військових ЗСУ та інших військових формувань, які боронять Україну від російської армії. Вони привласнювали пожертви благодійників, які перераховували кошти на рахунки громадської організації «Юридична сотня», так і на власні банківські рахунки, які згодом виводили через банківські термінали та відділення.

Працівники СБУ затримали обох «на гарячому» під час отримання коштів та передачі військового спорядження.

Нагадаємо, Роман Матис був звільнений із посади голови Управління інвестиційної політики Львівської обладміністрації у січні цього року. Він був призначений ще за часів президентства Петра Порошенка, коли область очолював Олег Синютка. Причина звільнення – реорганізація та зміна структури Департаменту економічної політики.

На місцевих виборах 2020-го був кандидатом на посаду мера Львова як самовисуванець, проте набрав менше 1% голосів виборців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися